söndag 9 januari 2011

Bullbak

Doften av kanel, vanilj och saffran sprider sig genom huset. Tjejerna har bullbak :)
Linda och Inka jobbar båda som kockar hemma i Sverige så vi har blivit bortskämda hela veckan med deras kok-konst. Jag har bl a fått hemmagjord majonnäs och bea som är räddningen när man äter enligt LCHF.
Sjukt gott!!


Och idag kom Fredrics bror Björn hit och med sig hade han både jäst och saffran så nu bakas det bullar för fullt! (pärlsocker och vaniljsocker hade tjejerna med sig) Kommer bli kanel & vaniljbullar, samt saffransbullar med vit choklad....Mums!

Älskar att få besök hemifrån! Är som julafton när folk öppnar upp sina resväskor...


Björn lyckade smuggla in 2 stora Västerbottenost och sedan hade han även med sig svenskt salt, torrjäst, saffran, Annas pepparkakor, Löfbergs lila kaffe (vi är trots allt från Värmland) skvallertidningar, buljong m.m.


Kaffe och pepparkakor fick vi dessutom av vår snälla kund Stefan som spenderat nyår med sin familj här i Kapstaden. Han var så snäll och frågade innan de åkte om vi saknar något från Sverige. Shysst!


Så nu går det ingen nöd på oss...

Bullar är ju big NO-NO när man försöker undvika kolhydrater och socker men idag kan jag inte låta bli...här ska det fikas på svenskt vis!

Inga kommentarer: