Info om mig

Jag heter Minna och är en 36-årig tjej, ursprungligen från Värmland.

 Redan som liten älskade jag att resa och min första längre resa på egen hand gjorde jag som 16-åring när jag åkte till Australien som utbytesstudent. Det året gav mig mersmak och så fort jag tagit studenten i Sverige så återvände jag till Australien för att studera Hotel Management i 3 år.

Efter examen jobbade jag bl a på hotell i Florida, på kryssningsbåt, som receptionschef i Dublin, som guide i Kanada & Alaska och kom så slutligen till Sydafrika i början av 2007.


Mitt första år som guide/reseledare i Sydafrika

Tanken var att jag bara skulle göra ett kortare kontrakt som guide en säsong, men föll pladask för landet, och tackade glatt ja när erbjudandet kom om en fast tjänst och en flytt ner.

 Jag blev auktoriserad lokalguide i  Maj-2007 och förutom att guida stora grupper genom Sydafrika,  spenderade jag även en hel del tid på kontoret som reseproducent. Jag satte ihop reseprogram för stora och små grupper, men även skräddarsydda paket för familjer, par och individer som ville ha hjälp att välja hotell, safari m.m


Utanför Morgenhof vingård 2007

I augusti 2009 gick mitt kontrakt hos min förra arbetsgivare ut och jag bestämde mig således för att äntligen satsa på att starta eget.

Jag flyttade hem till Sverige och startade reseföretaget: Sydafrikaexperten

Tanken med Sydafrikaexperten är att jag hjälper kunden att planera och boka sin Sydafrikaresa, utan att det kostar något extra.

Flytten till Sverige var inte lätt och första hösten efter att ha bott utomlands i 10 år, var väldigt mycket upp och ner.

Men folk började höra talas om mig och mitt lilla företag och så småningom fick jag mina första bokningar :)

På dagarna jobbade jag som säljare hos min syster som driver ett företag som säljer nagelprodukter och på kvällarna snickrade jag ihop resor till mina kunder.
Jag fick även ett par guide-uppdrag i Sydafrika och återvände "hem" i ett par månader.Minna & Fredric som driver Sydafrikaexperten tillsammans

I Jan 2010 träffade jag Fredric, som jag idag bor ihop med och som även han är mycket delaktig i företaget.

Tillsammans har vi sakta men säkert byggt upp företaget och i år firar Sydafrikaexperten 7 år!

http://www.sydafrikaexperten.se/


Sydafrikaexperten är ett svensk-registrerat företag med F-skattesedel och självklart ställer vi fullständiga garantier till Kammarkollegiet.

I juni 2014 föddes vår lilla son Wilmer och i jan 2015 blev vi äntligen Herr och Fru då vi gifte oss på en vingård här i Sydafrika.

Hela familjen      Foto: Joanne Markland
Idag delar vi vår tid mellan Sverige och Sydafrika och på bloggen som nyligen flyttat till:

www.sydafrika-minna.se

försöker jag tipsa och inspirera fler till att resa dit, men det blir naturligtvis en del vardag också.

VÄLKOMNA!