lördag 5 december 2015

Lucka 5: Safari lodger i Krugerområdet

I dagens lucka tipsar jag om 4 olika safarilodger i Krugerområdet som jag tycker är prisvärda och bra. Att hitta lyxiga safarilodger är inga som helst problem. Det fullkomligen kryllar av dem och har man en tjock plånbok så finns det alternativ som kostar uppåt 10 000kr per person och natt.
Men....De flesta av oss är ju faktiskt inte ute efter lyx och flärd, utan åker man på safari, så är det ju oftast i hopp om att få syn på många djur och känslan av att vara ute i bushen.

Absolut billigaste sättet att göra safari, är ju att köra runt på egen hand i någon av nationalparkerna som Kruger el Addo och bo i något av lägren inne i parken. i de flesta sk "rest camps" finns enklare stugor att hyra för billig peng och många av de lite större lägren har även en restaurang på området. I de flesta parker kan man boka in sig på parkens egna guidade safari-turer. För bokning i nationalparkerna, rekommenderar jag att man registrerar sig på San Parks sida och gör bokningen direkt via hemsidan.

Personligen tycker jag däremot att det är en betydligt häftigare upplevelse att bo på någon av lodgerna i de privata viltreservaten. Dels för att man får en lite intimare upplevelse (inte lika många bilar, man kommer ofta närmare djuren) och för att man ofta faktiskt får ut lite mer av själva safari-upplevelsen genom att man åker med en och samma guide som kan berätta om vad det är man ser. (inget fel med guiderna inne i kruger, men jag har haft väldigt varierande erfarenheter med kvaliteten och kunskapsnivån på parkens guider).

Dessutom gillar jag upplägget på lodgerna att alla måltider oftast är inkluderade och att de har ett dagligt schema som inte skiljer sig nämnvärt från en lodge till en annan.

Jag har valt ut fem prisvärda lodge-alternativ i Krugerområdet. Alla dessa lodger ligger i privata reservat som angränsar till den statliga delen av Kruger.

Tälten på Shindzela


Shindzela- Detta tältläger ligger ganska långt inne i Timbavati och gränsar mot Krugerparken. Här bor man i"tält" som man nog egentligen kan kalla stugor. Väggarna är av canvas men det finns ordentligt tak och golv och eget badrum. Pris: R1890 per person och natt inkl alla måltider, viss dryck (ej alkoholhaltiga drycker) och 2 safaris per dag. ca 1285kr per person.Umkumbe Safari Lodge i Sabi Sands   
Umkumbe Safari Lodge- Det äldsta och mest kända reservatet som angränsar till Krugerparken är Sabi Sands och här hittar man några av de lyxigaste lodgerna i landet. Umkumbe ligger i Sabi Sands så safarin görs i detta reservat (som bl a är känt för att vara ett leopardtätt område), men boendet är hyfsat enkelt och detta är ett utmärkt alternativ om man vill uppleva Sabi Sands, men inte vill lägga R6000-8000 per person och natt.
 Pris på Umkumbe: R2895 per person inkl måltider och 2 safaris per dag. Ca 1830kr per person. Här har de dessutom flera familjerum och barn under 12 bor för halva priset. 

 
Mohlabetsi Safari Lodge

 
Mohlabetsi Safari Lodge- Denna lodge ligger i Balule Game Reserve, i närheten av Hoedspruit och detta är en av våra tidigare kunders stora favorit. Speciellt för att de har flera olika rumstyper och ett av få ställen med rum för exempelvis 5 personer så passar extra bra för familjer el större sällskap.
Pris: R2625 per person och natt inkl alla måltider och 2 safaris per dag. ca 1655kr per person och natt.

På Africa on Foot kan man bo en natt i deras Treehouse.


Africa on Foot- Precis som namnet antyder, specialiserar sig denna lodge på sk "walking safari" så oftast gör man en safari till fots på morgonen, och en safari med jeep på eftermiddagen. Africa on Foot ligger i Klaserie Private Game Reserve och en av de ställen vi använder allra mest. Kunniga guider och trevligt boende till bra pris. R2395 per person och natt inkl måltider och 2 safaris per dag. ca 1500kr per person och natt. 

För safari rekommenderar jag minst 2 nätter, gärna 3 för att få ut maximalt av hela upplevelsen och hinna koppla av.

Vi erbjuder bl a ett 3 nätters safari-paket i Krugerområdet där transfer från Johannesburg ingår. Mer om det kan ni läsa om HÄR.

Inga kommentarer: