torsdag 17 december 2015

Lucka 17: Garden Route

Även om jag personligen tycker att Garden Route ibland känns överreklamerat och mer hypat än det kanske är, finns det en hel del pärlor som man inte får missa och framförallt ett stort antal aktiviteter att välja mellan.


Här kommer några exempel på saker jag inte tycker ni ska missa längs Garden Route:


Hoppa Världens högsta Bungy- En adrenalinkick som heter duga (jag var hes i flera dagar efteråt) och världen högsta kommersiella bungyjump hittar ni vid Bloukrans-bron i närheten av Storms River. Kostar R850 per person och bör förbokas online.


Vandra i Wilderness National Park- Detta är en av de mindre nationalparkerna, med flera kortare vandringsleder att välja mellan. Man kan även hyra en kanot och paddla uppför floden och sedan promenera sista biten till ett vattenfall.


 Prova vin och ät tapas på Bramon Wines- En vingård längs Garden Route?...Jajjemen, utanför Plettenberg Bay ligger denna familjeägda gård som specialiserar sig på vita viner. Här har många av våra kunder stannat till för lite ost och charkisar som ett "lättare" lunchalternativ.


Åk ner till Natures Valley och promenera längs den vackra stranden och ta ett dopp. Se bara upp för tidvattnet som kommer in väldigt snabbt och delar stranden på hälften så ser man inte upp, får man simma tillbaka...

Middag på Zinzi´s- Ät en god middag på Zinzi´s restaurang som ligger i lyxiga hotellet Tsala Tree top Lodge, en bit utanför Plettenberg bay. Ett häftigt ställe som jag för övrigt alltid önskat om att få provbo på någon gång...

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej! Vilken fantastisk och inspirerande blogg du har!

Jag har lite frågor angående Sydafrika. Jag läser på universitetet och ska snart börja söka praktik och jag har insett att jag har en stark längtan till just Sydafrik. Därför undrar jag om du rekommenderar Sydafrika till en ensam tjej i 3 månader? Har läst på andra forum (vilket jag kanske inte borde gjort) där rubrikerna lyder "mord", "rån" och "våldtäkt".. Vilket jag upplever lite som överdrivet, fick höra exakt samma saker innan jag reste till Iran och jag har aldrig känt mig så säker i ett land innan (uppriktigt).

Så min fråga lyder. Hur ser riskerna ut egentligen? Rekommenderar du mig att åka ensam?

Vänligen
Frida