torsdag 13 november 2014

Tävling: "Mitt Kapstaden"

Just nu är det ju många av er som läser bloggen som laddar inför er kommande Sydafrika-resa över jul och nyår, alternativt kanske ni redan varit i Sydafrika men längtar tillbaka, el helt enkelt drömmer om en resa hit.

 I samarbete med Svenska resebloggar och Adlibris, har jag fått nöjet att tävla ut ett exemplar av en ny guidebok som handlar om en av världens absolut häftigaste städer: Kapstaden!

Bild lånad från www.adlibris.se


Det är frilansjournalisten Andreas Karlsson som skrivit guiden "Mitt Kapstaden" och i boken får man många matnyttiga tips och framförallt inspiration inför sitt besök i "Mother city" som Kapstaden ofta kallas.

Tävlingen pågår till 22 nov och för att vara med och tävla så ska du i kommentarsfältet berätta antingen om ditt bästa Kapstaden-tips (Om du redan varit här), alternativt vad du ser mest fram mot att få uppleva den dagen om/när du väl besöker staden.

Jag lovar att själv skriva en uppdaterad topp-lista här på bloggen vid senare tillfälle.

När ni gjort det så ska ni dessutom prenumerera på Svenska resebloggars nyhetsbrev (Finns en länk till höger på deras sida).

Klart!

Lycka till och jag avslöjar namnet på vinnaren här på bloggen kort efter att tävlingen avslutats.


Tips! För att tävla om guideböcker i andra underbara städer som London, Berlin och Barcelona så ska ni kika in på Towis, Resfredags och Johannas trevliga bloggar.


4 kommentarer:

Ulrika Slottner sa...

Vi åker till Sydafrika efter jul. Är gärna med och tävlar! Taffelbergen ser vi mest fram emot inne i Kapstaden. Kanske för det är det enda vi känner till ännu :-)

Maria & Bertil sa...

Vi har varit i Kapstaden vid två tillfällen, där du Minna hjälp oss sätta ihop fantastiska resor genom Sydafrika. Vi har flera härliga minnen av upplevelser i Kapstaden - middag med livemusik på Mama Africa, promenad vid vattnet kring Waterfront, och härliga guesthouses - men för oss är nog det allra bästa minnet just den klassiska Kapstaden-upplevelse; turen upp på Taffelberget! Vid vår senaste resa kom vi aldrig upp på grund av vädret. Första resan, 2011, var vädret toppen och för att förgylla upplevelsen packade vi med oss en flaska bubbel och jordgubbar. Underbart väder, bästa sällskapet och ljuvlig utsikt över vackra Kapstaden gjorde detta till en fantastisk upplevelse som vi hoppas snart få uppleva igen!!

Per Malmqvist sa...

Hej! Jag tillsammans med familjen (mor, far, lillebror o min sambo) var i Kapstaden, Stellenbosch o Hermanus under november månad för 3 år sedan. Vi fick uppleva mycket av det goda. Alltifrån 60 års firande, golf, utflykter, sol, bad, vin, mat, vithajsdykning, pingviner, valar ja listan kan bli lång. Men vårt käraste minne av resan var vår dagstripp (tack för tipset Minna) till Godahoppsudden där vi fick njuta av fantastisk natur o utsikt. Här togs även tillfället i akt då jag gick ned på knä o friade till min kära sambo som numera är min fru. Vi väntar vårt första barn i mars månad o så fort barnet har blivit någorlunda gammalt så kommer vi att åka tillbaks för att visa barnet stället där jag friade till min fru. Ett underbart reseminne som vi fick dela m familjen tillsammans.

Mvh Per Malmqvist malmqvist_per@hotmail.com

Mayszan sa...

Hej! Jag vill gärna tipsa om Kirstenbosch botaniska trädgård i Kapstaden som min man och jag hade nöjet att besöka 2010 vid vår rundresa i Sydafrika. Helt outstanding om man som jag är trädgårsintresserad. Men det finns så mycket mer!!
Robben Island gav kvarstående intryck. Varje gång man hör talas om Nelson Mandela kommer tanken tillbaka till den här ön.
Heller inte att förglömma de fantastiska färgglada kvarteren som bokens omslag illustrerar.
Vi längtar ständigt tillbaks till Sydafrika <3
Hälsningar
Maj-Britt & Gunnar Sandmark
m-b.s@telia.com