tisdag 26 oktober 2010

Köpa bil i Sydafrika

För flera veckor sedan köpte vi en gammal Mercedes som vi ska ha under dessa 6 mån i Sydafrika. Bilköpet i sig gick väldigt smidigt men sedan började det krångla till sig när den förra ägaren ville behålla sin registrerings skylt.
I Sydafrika kan man alltså behålla samma plåtar hela livet om man vill och skyltarna följer inte nödvändigtvis med bilen så som det fungerar i Sverige. Anledningen till att han vill ha kvar sin skylt, är för att det är ett kort och bra reg nummer?
Ja, jag vet inte...
Men i vilket fall som helst så skulle detta vara fixat på ett par dagar men nu har det alltså gått flera veckor och vi kör fortfarande runt i en bil som står registrerad på den förra ägaren..Men som med mycket annat här nere så är det bara att gilla läget och ingen idé att hetsa upp sig... Tålamod Minna!

Men nu är vi slutligen på väg tillbaks till säljaren igen för att se om vi inte kan slutföra det här köpet. Jag vill ha riktiga papper på att bilen är VÅR, få den registrerad, besiktigad och bra försäkrad så att jag slipper oroa mig för olyckor m.m med någon annans bil...

Får väl se i efter middag om vi är glada bil ägare el inte...

Inga kommentarer: