lördag 29 augusti 2009

Tillbaks i Sverige

Har efter en jättejobbig flygresa äntligen tagit mig hem till Sverige och Värmland. Flög med Turkish airlines den här gången och inget jag gör om i första taget. Planen var gamla och trånga och ingen sömn blev det heller... Men vad kan man förvänta sig för 4000kr enkel?

Hände förresten något ganska kul på flygplatsen i Kapstaden. Satt i telefon med M för att säga hejdå och när jag lagt på vände sig killen vid nästa bord sig mot mig och sa: Du är Minna med bloggen va?
Visade sig att P hade kontaktat mig för några veckor sedan och att han precis varit i CT i 5 dagar för att reka för hans reseföretag som också kommer specialisera sig på resor till Sydafrika. Intressant. Så vem vet? Vi kanske kan ha något samarbete så småningom...

Så efter stopp i Johannesburg och Istanbul landade jag efter ca 20 timmar i Oslo och det första jag lade märke till vid flygplatsen var det stora antalet kombi bilar. Inte speciellt vanligt i Sydafrika där man istället ser mest pick-ups, land rovers och små chicos och polos.
Aldrig något jag reflekterat över tidigare men alltså något som blev väldigt uppenbart den här gången. Konstigt hur man ser Sverige genom nya ögon varje gång man varit borta en längre tid.

Kom hem till brorsan och hans familj där jag kommer vara baserad första tiden och fick äntligen se min goa brorson som hunnit växa rejält under de senaste 8 månaderna..helt underbar!

Ska bara ta det lugnt under helgen och sedan börjar jag faktiskt jobba redan till veckan. Kommer jobba lite extra för både syster och svåger under tiden som jag startar mitt egna. Ska dessutom åka till Sthlm under veckan för att hämta upp min resväska som jag skickat till Arlanda och hämta ut min deposition från Ambassaden.
Är nämligen så att man måste lämna en handpenning på 8500kr om man söker arbetsvisum osv till Sydafrika. Eftersom man oftast inte har någon retur biljett hem till Sverige tar ambassaden denna summa för att täcka eventuella kostnader om man blir tvungen att flyga hem med hjälp av ambassaden och inte har råd att köpa biljett hem själv.

Nu ska jag lägga mig på soffan och käka smågodis... Sverige är nog helt ok trots allt!

2 kommentarer:

Christoffer sa...

Är kul att ha dig hemma igen!

Madelen Johansson sa...

Inte kul att inte ha dig har langre, Usch vad jag saknar dig!!!!!!!!!!!