måndag 22 september 2008

Mbeki avgår..

..och nu är den stora frågan vad kommer hända med Sydafrika?..Kommer verkligen Jacob Zuma kunna bli president och känns det inte oroligt nu när Mbeki tvingades till att avgå???

Hade ett flertal kunder som ringde och undrade över läget och om det överhuvudtaget är säkert att resa till Sydafrika.
Och det måste jag säga klart och tydligt att det värsta som skulle kunna hända just nu är om folk blir rädda och väljer bort att komma hit.

Ja, Jacob Zuma kommer med största sannolikhet väljas till ny president i nästa val och endast framtiden kan visa hur det kommer påverka oss men just nu känner man ingen oro.
Mbeki grävde sin egen grav och Zuma har otrolig support från sina anhängare..han kallas för folkets man och så länge han har folket med sig och inte lovar för mycket el ger ut dubbla budskap (vilket hänt tidigare) så kommer det nog funka. Sen kan man tycka vad man vill om Zuma som person men har han bara rätt folk omkring sig så spelar det faktiskt ingen större roll vem som har titeln president..
men som sagt..en spännande tid framöver. ANC ska välja efterträdare till Mbeki fram till nästa val redan nu på torsdag... Men en sak är säker..ANC är mycket splittrat... Det snackas om att Mbeki anhängarna planerar att bilda ett eget parti och visst vore det intressant för om det är något som saknas i Sydafrika så är det ett oppositions parti...

Inga kommentarer: