måndag 23 januari 2012

Lugn helg

I fredags landade vår vän Chrille som ska bo hos oss i drygt en månad. Han är egenföretagare och driver bl a ett gäng olika hemsidor. En av de stora fördelarna med hans jobb är att han i princip kan sitta och jobba vartsom helst.

 Förra året spenderade han några månader i Thailand ihop med flera andra entreprenörer, och i år kommer han alltså vara baserad hos oss :)

Jag hade varnat C om den värmebölja vi hade förra veckan men han anlände till ett svalt och alldeles lagom 25-gradigt Kapstaden.

Vi var som vanligt lediga från Guesthouset under helgen och har tagit det riktigt lugnt. Var till Somerset Mall och shoppade lite och gick på bio.

Igår behövde jag jobba några timmar så då åkte killarna till vingården Spier, som ligger ca 10 min med bil från oss, för att klappa geparder och hälsa på ugglor.

Spier än en av de mer- vad ska man säga?..."komersiella" vingårdarna i Stellenbosch. Förutom vinprovning så finns där ett hotell, flera restauranger, en del souvenirer till salu och sen också då Cheetah Outreach project och Eagle encounters.



Inträdet till gepard centret kostar endast R5.00 per person på helgen.  Vill man klappa en vuxen gepard får man betala R110 och vill man klappa ungarna, så kostar det R220. Kan vara värt att notera att de endast tar kontantbetalning och dessa biljetter köper man i deras gift shop.


Gepard som väntar på att få sin mat

Eagle Encounters har de ett stort antal olika rovfåglar. Killarna tyckte båda nästan att fåglarna var mer intressanta än geparderna och framförallt ugglorna som var supersöta!


Chrille

Är man bara förberedd på att det ofta är mycket folk på Spier och att det är väldigt turistigt så tycker jag ändå att det är ett trevligt utflyktsmål, speciellt för barnfamiljer, men som sagt..även för killar i 30-årsåldern ;)

Inga kommentarer: