torsdag 26 januari 2012

Nu har vi bunkrat upp

Efter inspektionen på Majeka House igår så var det dags för lite vinprovning på Stellenzicht och sedan  lunch på Guardian Peak.

Detta är en favorit, främst pågrund av de vackra vyerna men maten är det heller inga fel på.



Om man bara har en dag i Stellenbosch vindistrikt så tycker jag man ska fokusera på detta område, Helderberg (eller de lila plupparna på officiella Stellenbosch-vinkartan)

Hit hittar man genom att köra söderut längs R44 från Stellenbosch mot Somerset West och svänger av på Annandale Rd. Flera bra vingårdar som ligger väldigt nära varandra:



 Högst upp ligger Uva Mira med sin fantastiska utsikt mot False Bay sidan, sedan Hidden valley med den kända restaurangen: Overture.
 Guardian Peak som jag redan nämnt, och Bilton som erbjuder choklad- och vinprovning och sen självklart också Rust En Vrede som knappast behöver någon presentation.

Ytterligare en gård som är värt ett besök är Alto, en av de äldre gårdarna och känd för sitt port vin. Här kan man dessutom göra en Paté provning. Kul med något annorlunda...Ja som sagt..listan kan göras lång.


På Mooiberge kan man ibland hitta en del fynd

Efter lunch svängde vi förbi min "godisaffär" Mooiberge där jag gick loss rejält bland vinhyllorna. Kom hem med ett 50-tal flaskor inkl de flaskor jag köpte med från Stellenzicht så nu är lagret påfyllt igen :)

Helt ok ledig dag!

1 kommentar:

Agneta o Kjell sa...

Mooiberge...hur många gånger har vi inte åkt förbi dessa jordgubbar.......men i år för första gången blev "gubben" sugen på jordgubbar och vi köpte färdigplockade (för varmt att gå ute i solen och självplocka!) och döm om vår förvåning när vi tittade in i "godis" avdelningen.
I vad som vid första anblicken verkade som ett fullständigt kaos, men otroligt mysigt, fanns ju otroligt mycket att välja på och även en del lite äldre "mogna" årgångar.
Nästa gång måste vi åka dit i början av vårt SA besök!