tisdag 6 augusti 2013

Valsafari i Sydafrika

Idag tog jag gruppen ner till kaphalvön och godahoppsudden.

Vädret var lite si och så men vi såg massor med djur inne i nationalparken och ute till havs såg vi flera valar. Säsongen började tidigt i år och igår åkte några av gästerna ut på valsafari från Simon´s Town. De såg ett flertal valar och åkte dessutom ut till Cape Point...Är alltid häftigt att se kapudden från havs....!

Annars brukar ju alltid Hermanus anses vara ett av världens bästa områden för valskådning och vi kan varmt rekommendera detta företag för just Valsafari i Hermanus:

Southern Right Charters

Valsafari kostar R650 per person och vi kan hjälpa er boka och sedan betalar ni på plats.

Vi kommer göra en studieresa med dem senare under våren så kommer kunna visa nya bilder m.m då,  men jag har använt detta företag under flera år och alltid varit nöjd.

www.southernrightcharters.co.za





2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Vad är det för sorts valar man ser i Sydafrika? Valar är mäktiga! Jag har varit på valsafari på Island (grindvalar) och på Nya Zeeland (kaskelottvalar)

Minna sa...

Man ser ett flertal olika typer av valar men det är Southern Right (Sydkapare som är en typ av rätval) som kommer till dessa områden just mellan juli-nov för att föda sina ungar, para sig osv... Älskar valar!