lördag 9 november 2013

Titta på svensk tv här i Sydafrika

Nu när jag "tvingas" ta det lite lugnare och vilar betydligt mer än jag brukar, så blir det en hel del tid framför teven.
Efter att inte haft någon tv över huvud taget de senaste 6 åren, bestämde vi oss tillslut för att skaffa en stor och ordentlig tv (vi har tittat på tv serier osv på vår dator tidigare) och nu betar vi av svenska tv program som "Så mycket bättre", "Solsidan" och allt annat som finns att hitta på de olika play kanalerna.

Många av programmen som visas på svensk tv går ju vanligtvis inte att se utomlands, pågrund av en sk geo-block som gör att vissa program bara får visas i ett område el vissa länder, men skaffar man ett konto hos t. ex "Hide my ass" så kan man enkelt ändra sin IP-adress till en svensk adress och får då tillgång till alla svenska sajter precis som om man var hemma i Sverige. Otroligt smidigt och kostar ca $7.00 i månaden.

Så vi kopplar alltså upp oss på vår dator som vi sedan kopplat till teven och ljud och bildkvalitet är faktiskt helt ok.
 Enda kruxet här i Sydafrika är ju att man behöver en hyfsad snabb uppkoppling och då helst "Uncapped" data paket eftersom man annars skulle använda upp all data väldigt fort.

Ni som befinner er i Sverige, har ni några tips på något bra som visas på svensk tv just nu? Något  vi inte får missa?


1 kommentar:

Anonym sa...

Ja bron på svt. Nu är det andra säsongen. Jag å inka längtar till harje söndag ;-)