lördag 23 november 2013

Biljetter till Robben Island

Det är inte bara de mest populära restaurangerna som bokas upp långt i förväg nu under högsäsongen, utan det gäller även populära aktiviteter som t. ex. Robben Island.

Robben Island-turen avgår från Waterfront 4 ggr per dag och hela turen tar drygt 3.5 timme. Man tar en färja över till ön och båtturen tar ca 25-30 min. Det kan bli väldigt höga vågor på den korta turen så vet man med sig att man har lätt för att bli sjösjuk, se till att ta sjösjuketabletter innan.



Väl ute på ön blir man uppdelad i mindre grupper och först åker man runt ön i en buss med en guide ombord som pratar om öns historia och man stannar till vid en utsiktsplats där man får väldigt fin utsikt mot taffelberget.



Turen avslutas med ett besök i fängelset och på denna del av turen så är det en fd fånge som berättar mer om hur det fungerade i fängelset och man får även se cellen som Nelson Mandela satt i.

Ute på Robben Island finns också en pingvin koloni som man kan ta en snabb titt på innan färjan går tillbaka till Waterfront.

Turen kostar R250 per person och den blir ofta uppbokad flera veckor i förväg så vet ni med er att ni vill göra den, se till att boka i tid. Biljetterna bokar man på www.webtickets.co.za 

Skulle det vara så att ni missat att köpa biljetter och det är fullbokat, är det värt att ändå ta sig ner till färjan innan första turen avgår och hoppas på att få tag i biljetter på plats. Är ofta större researrangörer som bokat upp fler biljetter än de behöver och har man då tur så säljs dessa biljetter som "sista minuten".


Inga kommentarer: