måndag 12 november 2012

Underbar helg i Montagu

Haft en alldeles magisk helg!

I lördags åkte jag och Fredric på en kortare road trip, till Montagu, som ligger dryga 2 timmar från Kapstaden.Vårt mål för dagen var att inspektera ett guesthouse i Montagu, men på vägen stannade vi till för lunch på en av våra favoriter: Fraai Uitzicht.



Fraai Uitzicht är en pytteliten vingård med tillhörande restaurang och guesthouse som jag och Fredric av en slump hittade för snart 3 år sedan. Den gången åt vi en supergod lunch och nu ville vi kolla om det är lika trevligt som vi kom ihåg det....

Och om det är!



Gården ligger mellan Robertson och Montagu, ett par km från stora vägen och här har man skapat en oas med helt fantastisk trädgård och mysigt boende. Men det bästa av allt, är ändå restaurangen.

Gården ägs av ett tyskt par: Karl Uwe och Sandra där Karl Uwe sköter servering och Sandra står i köket.




Annorlunda rätter som räkpasta smaksatt med vanilj

 Maten var himmelsk (Fredric åt den bästa biffen på lääänge och jag syndade med pasta) och efteråt fick vi en guidad tur i den lilla vinkällaren med provning av alla Karl Uwes små "experiment" som han kallar det.

Hur trevligt som helst och verkligen en gömd liten pärla som inte får missas! Boendet på Fraai Uitzicht kostar från R550 per person men här är det värt att lägga några extra hundralappar och bo i något av de större rummen med utsikt... Här har vi haft många nöjda kunder!

På kvällen bodde vi inne i Montagu på ett litet B&B som heter Somerset Lodge. I veckan fick jag nämligen reda på att Four Oaks som vi använt en hel del tidigare, bommat igen.. :(

så nu behövde jag hitta ett bra alternativ till våra kunder som behöver bryta av resan mellan Kapstaden och Garden Route och kanske har en lägre budget än Fraai Uitzicht.

Somerset Lodge är precis det...Ett perfekt övernattnings ställe med helt ok rum och ett supertrevligt värdpar: David och Michael.



Somerset Lodge, Montagu


Vi stupade i säng redan innan kl 22.00 och jag lyckades sova hela 9 timmar..rekord!

Boendet på Somerset Lodge kostar R350 per person inkl frukost.

Så igår kom vi hem till Stellenbosch, riktigt utvilade och med härliga upplevelser och möten i bagaget...Tänk vad ett dygns semester kan åstadkomma...

Inga kommentarer: