onsdag 28 november 2012

Boende i Oudtshoorn runt jul och nyår

Det börjar bli EXTREMT uppbokat överallt över jul och nyår och vi kan i dagsläget inte ta på oss några fler bokningar för denna tid....

MEN här kommer ett tips på ett mysigt B&B som fortfarande har ett fåtal rum kvar. Kanske kan passa er som tänkt köra längs Garden Route.

I Oudtshoorn (ca 4-5 timmars körning från Kapstaden) ligger det ett litet pensionat som heter just det: La Pension B&B och de har fått en avbokning som gör att de har rum kvar runt 27 & 28 dec och också den 2 jan....Pris R470 per person och natt inkl frukost.Detta B&B drivs av ett supergulligt par: Errol & Venita och här har många av våra kunder spenderat tid på sin resa mellan Kapstaden och Garden Route.

Här kan man grilla, sola och bada och bara vara, samtidigt som det finns många aktiviteter i området.

Ca 30 km norr om Oudtshoorn ligger Cango Caves: jättevackra kalkstensgrottor där man kan göra en guidad tur. (bör förbokas).

Oudtshoorn är också känt för sitt stora antal strutsfarmar och det är ganska intressant att lära sig mer om dessa underliga djur.Förresten måste ni ju alla prova strutskött när ni är i Sydafrika. Ostrich på engelska.

Finns ofta som burgare, kebab el fillet. Gott (smakar som biff) och framförallt nyttigt kött.

Reser man med barn så kan även ett besök på Cango Wildlife Ranch vara intressant..En djurpark och är man över 14 år gammal så kan man klappa geparder och ibland även vita lejon..


Bor man mer än en natt i området så tycker jag även det är värt att köra Prince Albert passet el boka in sig på en guidad tur...Vackra bergsområden och många fina vadnringsleder att välja mellan.


Inga kommentarer: