måndag 17 december 2012

Tips när man packar..

Reser man under jul och nyår så är tyvärr sannolikheten att en el flera väskor blir försenade, ganska så stor...Bara under den senaste veckan har vi haft ett antal kunder med försenat bagage så jag tänkte att det kan vara bra för er som inte kommit iväg än att ge lite tips på hur man kan kan packa bra och vad man behöver göra ifall man själv råkar ut för detta...

Packa ALDRIG ner värdesaker som kameror, dyra smycken m.m i det incheckade bagaget (speciellt i Johannesburg har man tyvärr problem med stöld ur väskor) och se alltid till att Mediciner också hamnar i handbagaget.

Packa alltid åtminstone ett ombyte i handbagaget och dela gärna upp packningen så att den man reser tillsammans med har några av dina kläder och tvärtom.

Skulle sen väskorna inte komma på bandet när man landat så ska man anmäla detta i disken som finns i bagagehallen där man får fylla i kontaktuppgifter, beskriva hur väskan/väskorna ser ut och sedan får man ett referensnummer. Då är det bra om man vet adressen till sitt första boende och även nästa boende ifall det tar några dagar innan väskorna dyker upp. Viktigast är att de får ett telefon nummer som man kan bli kontaktad på..

De olika flygbolagen har lite olika policy men man brukar få en "allowance" på ca $60 per dygn för att täcka eventuella utgifter man har under tiden som väskorna är borta.

Inga kommentarer: