fredag 14 december 2012

Laddat batterierna

Alla har vi ställen som man gärna återkommer till för att "bara vara" och det ena för oss är sommarstugan hemma i Värmland, och ett annat är: Tempel Wines som ligger strax utanför Paarl.

Detta är en pytteliten vingård med 5 rum som drivs av svenska paret Alf och Marie. Alla rum är ganska olika i utförande och storlek m.m och priserna är helt ok (Från R400 per person och natt).

Det ligger ett lugn över gården som verkligen tilltalar oss.



Här kan man sola och bada, läsa en bra bok och njuta av tystnaden.

Så för er som vill kunna koppla av några dagar, utan att behöva köra så långt från Kapstaden så kan vi varmt rekommendera denna lilla oas. Opretentiöst och gemytligt i vackra omgivningar.

Den här gången bodde vi i deras Riverside cottage som är en liten lägenhet med eget litet kök och även egen privat grillplats. Perfekt om man vill stanna lite längre och skönt att ha lite större utrymme med stora soffor att ligga och läsa i, eget matbord, kyl och frys osv...

Vill man sysselsätta sig med annat så finns det flera bra vingårdar i närheten och även bra restauranger...Vi åt bl a en jättegod lunch på Laborie en av dagarna...Där åt jag en av de godaste Kingklip (en fisk) jag smakat på länge!


Prova gärna Kingklip, den godaste fisken här nere enligt oss

Och sen får man ju inte glömma Tempel Wines egna viner heller. Gården specialiserar sig på Sydafrikas egna druva: Pinotage och här gör man något så ovanligt som en vit Pinotage som framförallt Fredric, som i vanliga fall inte gillar vita viner, fastnade för.

Så förutom att ha fyllt på energi, så har även vårt vinförråd blivit påfyllt och nu känner vi oss redo och laddade för det kaos som jul och nyårs-rushen brukar föra med sig...

1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Hej!
Ser ut som ett härligt ställe!
Regniga hälsningar från södra Skåne där snön desvärre smälter bort!