torsdag 20 december 2012

Stig is back!

Efter ett par otroligt frustrerande veckor så har vi äntligen fått tillbaka vår merca som vi kallar för Stig.

Vi köpte Stig för drygt en och en halv månad sedan och han gick hur fint som helst...tills den morgonen som vi hade bokat in bilen för service!

Först så var batteriet helt urladdat och sedan började den misstända och gick knappt att köra alls...??

I vanliga fall så är det alltid min "extra pappa" Ivan som fixar våra bilar..han är 76 år gammal och jobbat med bilar hela sitt liv! Det inte Ivan kan om bilar är inte värt att veta.

 Men sedan vi flyttat till Stellenbosch och han bor i en av de södra förorterna till Kapstaden (ca 1 timmes bilväg härifrån) så krävs en hel del planerande om man ska lämna bilen hos honom eftersom man måste fixa med hyrbil etc så vi tänkte att man kanske ändå kan göra service hos någon annan...

Ja, hej du!


Stig

En vecka senare så fick vi ett telefon samtal att de inte kan hitta felet utan måste köra bilen till en annan verkstad som kan testa bilen i en speciell dator...och efter det testet gav de upp och sa att de helt enkelt inte kan hjälpa oss...De kunde köra den till ytterligare en verkstad men det skulle kanske kosta ca R20 000!

Shit!

Mitt i julrushen och utan bil!

I Sydafrika klarar man sig inte utan bil..eller..ja vi har ju gjort det under dessa veckor med hjälp av hyrbil vissa dagar men driver man ett reseföretag där man guidar och hämtar folk m.m så behöver man ha bil. Punkt slut.

Men så tog vi bilen till Ivan och han fixade den på nolltid. Han bara skrattade åt dessa "Ynglingar" och deras F%&"-Ing computers som han sa... Det var en superenkel sak att fixa om man visste var man skulle titta och nu går vår bil hur bra som helst igen..Vilken lättnad!

Och det hela kostade oss R600!

Så nu är vi laddade för julrushen med såväl Stig och en extra hyrbil som vi har utifall att...Varje år är det någon som ringer från flygplatsen när de inser att det inte finns några hyrbilar kvar... I år är vi redo för alla olika scenarion som tänkas kan!


Inga kommentarer: