söndag 8 mars 2015

Stötta PADS projektet

Björn och Samira som driver den populära Sydafikabloggen, har precis lanserat ett projekt som de kallar för PADS projektet och jag tycker det är ett så himla bra initiativ så hoppas att några av er som läser den här bloggen, också vill vara med och bidra.

För många unga tjejer i Sydafrika så är puberteten och första mensen, inte bara en omvälvande sak rent fysiskt och emotionellt, utan medför också utgifter som man helt enkelt inte har råd med.

I brist på ordentliga mensskydd, används istället tidningspapper el andra "nödlösningar", som ofta leder till infektioner, eller så stannar tjejen helt enkelt hemma från skolan den veckan hon har mens.

Helt fruktansvärt att något som de flesta av oss tar för givet, kan skapa så stora problem.

Det är här PADS projektet kommer in, och det går helt enkelt ut på att man hoppas kunna förse alla tjejer på en lokal skola i Kayamandi som är en kåkstad i Stellenbosch, med ett varsitt kit bestående av tvättbara mensskydd med tillhörande trosor.

Varje kit kostar R190 (134kr) och känner man att man vill vara med och bidra så finns all info på Björn och Samiras blogg HÄR. 

Vi gillar verkligen konkreta projekt som detta, och har själva satt in en summa som motsvarar 10 kit.

Hoppas ni också vill stötta det här projektet och små som stora bidrag är välkomna.

"No one can do everything, but everyone can do something".


Inga kommentarer: