tisdag 12 februari 2013

Middag i Franschhoek

Franschhoek har sedan länge haft smeknamnet "Gourmet Capital" och visst finns det massa bra restauranger i den lilla vinorten som ligger drygt en timmes bilväg från Kapstaden, även om många nu tycker att Stellenbosch med omgivning har ett minst lika stort utbud...

Hur som helst äter och dricker man gott i Franschhoek.

Inkas föräldrar är här nere på besök just nu och i lördags hade Inka bokat bord på The Tasting Room, där årets kock: Margot Janse håller till.
Margot Janse som fick titeln Årets Kock i 2012  Eat Out Awards


En restaurang som ALLTID finns med i toppen på listor över de bästa restaurangerna i landet.

The Tasting Room


För att familjen skulle kunna njuta av middagen till fullo med det vinpaket som man kan beställa till 8-rätters middagen, fick de skjuts av oss och sedan hade vi bokat bord på Le Bon Vivant. Ett ställe som ofta ligger högt upp på Tripadvisor.

Denna restaurang ligger på en sidogata, nära huvudgatan i Franschhoek och här kan man välja mellan A´ la Carte, eller Chefs surprise meny...

Maten var helt ok och vi var nöjda, men det där lilla extra fattades och förmodligen inget ställe som vi kommer åka tillbaka till inom snar framtid, mest för att det ligger ca 40 min bort och vi har så många andra ställen kvar att besöka.

Personligen förstår jag inte riktigt hur Le Bon Vivant hamnat i topp på tripadvisor, men det är ofta så även när det gäller boenden.
Tripadvisor kan vara ett fantastiskt hjälpmedel när man letar boende, men tyvärr är det också många ställen som nuförtiden erbjuder rabatter osv om man skriver en bra "review" så man ska ta allt med en nypa salt och trovärdigheten med tripadvisor tycker jag har sjunkit på senare tid...

Och vad tyckte Inka och hennes föräldrar om The Tasting Room?

 Jo, de var supernöjda!

Förutom The Tasting Room, finns även restaurangen The Common Room och bägge restauranger hör till hotellet: Le Quartier Francais som man kan bo i för ca R1950 per person och natt.

Inga kommentarer: