tisdag 5 februari 2013

Hipp Hipp Hurra!

Stort grattis till Fredric som fyller år idag!

Födelsedagsbarnet jobbar på guesthouset hela dagen men har önskat sig pannkakor till middag så vi firar honom då.
Dessutom har vi en egen liten tradition på guesthouset, jag och Fredric och personalen..Så fort någon fyller år, köper vi stor tårta och "fikar". Fredric har lärt tjejerna detta svenska ord och de tycker det är ett väldigt trevligt koncept!Annars håller jag för tillfället på och försöker skaffa telefonlinje. Vi har tidigare valt att inte ha någon hemtelefon men efter en massa internet-krångel, har vi tillslut bestämt oss för att installera en telkom linje, så att vi ska kunna skaffa bättre internet (via ett annat företag).

Lättare sagt än gjort...

 Först och främst har vi fått vänta 3 veckor på en tid för installation, det efter att jag först varit tvungen att lägga en deposition på R700 för att jag inte är sydafrikansk medborgare... (Tror jag pratade med 3 olika säljare innan vi kom fram till det)
Så idag är det äntligen dags.

Och som med mycket annat så tar dessa stora företag för givet att alla vet exakt hur allting fungerar..Igår kl 15.00, dagen innan installation får jag ett sms med en friendly reminder att jag måste ha en "certified copy" av mitt pass att ge till de som ska installera linjen..Så imorse, direkt efter gymmet, åkte jag till polisen för att få denna fjantiga stämpel på passkopian...Att allt ska vara så himla omständigt!!!

Men, vi får väl hoppas att allt funkar som det ska idag och att vi snart kan få internet som inte påverkas av ett träd som står i vägen för vår router, el att studenterna som sitter med huvud-routern, glömmer fylla på el osv...


Inga kommentarer: