tisdag 8 januari 2013

Safari i Kapstaden?

En av de vanligaste frågorna vi får via mail är om safari i närheten av Kapstaden.

Det finns safari på ca 2 timmars bilresa från Kapstaden (Aquila, Inverdoorn & Fairy Glen) men ska jag vara helt ärlig så tycker jag man ska betala lite extra pengar och istället åka till något av de större reservaten i de norra el östra delarna av landet.

De tre safari lodgerna ovan är ganska små och faktiskt rätt dyra..för vad man får...Funkar alldeles utmärkt för en dagsutflykt (man kan boka in sig för lunch och game drive) men eftersom dessa reservat är mindre, blir det lite kolmården känsla över det...

Andra "Safari Light" alternativ är Garden Route Game Lodge och Botlierskop.

Det är bara min personliga åsikt och för familjer med mindre barn ligger dessa ställen bekvämt till, men som sagt...jag skulle välja något annat.

Enda reservatet som jag tycker är riktigt bra i Western Cape, är Sanbona..Men smakar det så kostar det..Från R4500 per person och natt. Här har vi haft ett flertal nöjda kunder och det ligger också på lagom avstånd från Kapstaden- ca 3 timmar med bil.

Vill man inte köra på egen hand, ordnar vi självklart med transfer.

 Nedan bild är just från Sanbona där det nyligen fötts fyra små, söta cheetah ungar. Ofta pratar man ju om att jan-feb är de sämsta safari-månaderna i Sydafrika, mestadels för att det blir så grönt och tätt buskage uppe i kruger under denna tid, men man får ju inte glömma att det också är i nov-dec som många av bebisarna föds...

Gepardungar i Sanbona Private Game Reserve

Inga kommentarer: