tisdag 1 januari 2013

Kärt återseende

Härom dagen var vi tillbaka i Simons Town, lilla samhället nere på kaphalvön som vi tidigare bodde i. Målet för dagen var en lunch-date med vår goda vän Ursula.

Som alltid träffas vi på Just Sushi där jag varit stammis i många år. Sushin var lika god som vanligt och vi hann även skvallra lite med John och Cathy som driver restaurangen om allt som hänt sedan vi sågs sist.Efter lunchen åkte vi till Boulders Beach Restaurant för att se om Jasper var på plats och det var han :)

Jasper är killen som gör våra söta elefant-nyckelringar som alla våra kunder får.nyckelringen som våra kunder får

 Han är en helt underbar människa, alltid med ett stort leende, som jobbar extremt hårt för att han och hans familj ska överleva.
Hans fru hjälper till att tillverka alla saker de säljer men det har varit en tuff vår för familjen eftersom Jasper ramlade på väg till tåget för några månader sedan och bröt armen.

Han har inte kunnat jobba alls på 3 månader och blivit opererad flera ggr :(

 Dessutom har de en gravt CP-skadad son som behöver dygnet-runt vård och assistans med det mesta.

 Sonen behöver med jämna mellanrum åka till sjukhus för tester m.m och med allt som hänt hans pappa, har familjen hamnat efter med sjukhusräkningarna...

Vi har nu bestämt att månadens "hjälpa till" projekt blir att hjälpa Jasper betala hans sons sjukhusräkningar, så för varje bokning som vi får under januari månad, kommer vi på Sydafrikaexperten skänka 100kr till Jasper och hans familj.Vi lade även in en ny beställning på 200 elefanter och lovade Jasper att komma och hälsa på honom och hans familj i nästa vecka.

Har ni vägarna förbi Boulders Beach, gå förbi restaurangen vid Boulders Beach Lodge (en bit bortanför själva nationalparken) och hälsa på Jasper och titta på hans Wire Art.Är det något speciellt man vill ha, kan man lägga in en beställning så fixar han det och han kan även skicka hem grejorna till Sverige på posten.

Inga kommentarer: