torsdag 3 januari 2013

Populärt boutique hotell i Kapstaden

Under de närmaste veckorna tänkte jag skriva lite mer om de olika Guesthouses och B&B´s som vi använder runt om i Sydafrika. Vissa har jag säkert skrivit om tidigare, andra är kanske nya här på bloggen, men som vi samarbetat med i flera år...

Först ut är An African Villa, ett populärt Guesthouse/hotell i centrala Kapstaden. Detta lilla boutique hotell ligger i det trevliga bostadsområdet: Tamboerskloof, på gångavstånd till själva centrum och ett myller av restauranger.Silver rummen på An African Villa

An African Villa har totalt 12 rum, som är uppdelade i tre olika kategorier: Silver, Gold el Platinum. Alla rum är modernt inredda i afrikansk stil med fräscha badrum och A/C på rummet. Finns även en pyttepool att svalka sig i.

Pris från R650 per person inkl frukost.

Tamboerskloof som område tycker jag själv är riktigt trevligt.

 Nära centrum men lite lugnare än området vid Long Street, som kan bli rätt stökigt under kvällstid.

Park Rd och Kloof Street som båda har massa bra restauranger att välja på, ligger på bara några minuters promenad och sightseeingbussen går också i närheten. Vill man ta sig till Waterfront så finns det gott om taxis och bussar.

Atmosfären på An African Villa är hemtrevlig med stor servicekänsla och är i mitt tycke så mycket bättre än att bo på ett stort hotell.

Inga kommentarer: