Sent igår eftermiddag damp det ned ett mail från vår revisor om att jag och min businesspartner här nere behövde fylla i ytterligare en bunt papper som SARS (skatteverket) här nere behöver, och eftersom jag och Fredric planerar att gå på semester till helgen, kändes det som att det var lika bra att ta tjuren vid hornen och åka in till Kapstaden för ett snabbt möte...
Vi bestämde oss för att käka middag ihop och den här gången blev det favorit i repris: Hussar Grill.
Hussar Grill är en "Steakhouse-kedja" med 6 i princip identiska restauranger utspridda över Kapstaden med omgivning. Igår besökte vi "original" restaurangen i Rondebosch och som vanligt var köttet supergott.
Det jag gillar med dessa restauranger är att de verkligen uppmuntrar till B.Y.O (Bring Your Own=man får ta med eget vin till restaurangen) och till skillnad från de flesta restauranger så tar de inte betalt för att öppna vinet. I vanliga fall brukar restauranger ta mellan R20-40 per flaska i "Corkage fee".
Så ofta när jag och Fredric blir sugen på en riktigt god köttbit, väljer vi ut en av våra finare viner som vi har hemma och åker till Hussar Grill...
För er som ska till Kapstaden, prova gärna restaurangerna som finns i Green Point och Camps Bay.
Hussar Grill hittar man i:
Rondebosch
Green Point
Camps Bay
Willowbridge
Stellenbosch
Constantia (Steenberg Village)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar