tisdag 9 oktober 2012

Besök kåkstäderna

Om man ska resa till Sydafrika så tycker jag att man även ska göra ett besök i någon av kåkstäderna.

Många kanske tycker att det känns fel att gå runt och titta på misär och fattigdom, men personligen tycker jag det snarare handlar om att se båda sidorna av myntet och kåkstäderna är en stor del av Sydafrika så varför skulle man blunda för detta?

Genom att åka på en guidad tur till kåstäderna, hjälper man till att skapa jobb och sysselsättning och man får garanterat med sig ett starkt minne hem. Det som alltid slår mig, är vad glada och positiva alla är, trots det lilla man har.Vår goda vän Kenneth kör guidade turer till en av Kapstadens kåkstäder och på sin blogg skrev han om sitt senaste besök och värmen och glädjen hos de vänner han fått under alla de år han guidat.

I Stellenbosch kan man göra en vandring genom Kayamandi med "Madiba", en välkänd profil som på ett avskappnat och roligt sätt visar er sina kvarter.

En annan lite mer personlig tur, är att besöka Masiphumelele nere på kaphalvön. Här är det Charlotte som visar en runt och det känns inte alls lika "turistigt" som turerna med de större arrangörerna ofta gör...

På söndagar kan man besöka en av de hundratals kyrkor som finns, och lyssna på härlig gospel... Ja, alternativen är många och som sagt, en intressant, känslosam och nyttig upplevelse...

Pris för halvdags guudad tur: R400 per person.


Inga kommentarer: