tisdag 19 juni 2012

Kalk Bay

Kalk Bay är ett litet fiskesamhälle nere på kaphalvön med många trevliga restauranger, små cafeér, second-hand butiker m.m



De senaste åren har det pågått stora vägarbeten genom byn, så det har gett ett minst sagt stökigt första intryck men nu börjar vägarbetet så sakteliga bli färdigt och jag rekommenderar verkligen alla att göra ett stopp här och strosa runt, eller varför inte helt enkelt spendera några nätter?

Många av våra kunder väljer att bo på Chartfield Guesthouse som ligger på kort promenad från själva hjärtat av Kalk Bay.
Jättebra priser från R325 per person och natt och riktigt bra frukost.

Enkelt men rent och snyggt på Chartfield Guesthouse


Nästan alla rum har utsikt mot havet och fiskehamnen och under våren kan man ofta få syn på valar från sitt rum. Pool finns också för de heta sommardagarna.

Poolområdet på Chartfield


Enda nackdelen med Chartfield är att det är väldigt svårt att hitta parkering. Men förutom det tycker jag det är en riktig pärla för vad man betalar...

Bland restauarangerna i Kalk Bay så får man inte missa Harbour House, byggt precis nere vid klipporna. Här serveras färsk fisk och skaldjur i avslappnad "fine dining" miljö och det är häftigt att se vågorna slå in mot restaurangens stora panorama fönster.

I samma byggnad hittar man bl a ett Fish & Chips ställe och på nedervåningen huserar Polana, som är en tapas bar/restaurang som på kvällarna förvandlas till "nattklubb". Ofta bra liveband som spelar och när stämningen är på topp dansar man på borden..
 Här har jag och mina vänner spenderat många kvällar och enda minuset är att man fortfarande får röka inne på Polana så man får garanterat vädra sina kläder när man kommer hem..

Vill man ha mer pub stämning så ska man ta en öl  och burgare på Brass Bell, där surfarna ofta samlas, och blir man sugen på en paraplydrink, kika in på Cape to Cuba som har en bra Cocktail lista...Här har man inrett restaurangen i cubansk still med massa små rum och sandgolv. Mysigt!.Men håll er till drinkar..Har själv aldrig riktigt varit nöjd med maten där.

Fantastiskt gott kaffe på C´est la Vie


Bland Cafeérna är Olympia Café ett självklart måste med supergott hembakat bröd och fräscha sallader på menyn men är det fullt där (vilket det ofta är, speciellt på helgen) så är även The Annex, Tribeca el C´est La Vie också toppenställen.

Från Kalk bay tar det ca 30 min att köra in till Kapstaden och lika lång tid till Nationalparken på väg ut till godahoppsudden.

Har man inte tillgång till bil så går det alldeles utmärkt att ta tåget till Kalk bay från Kapstaden och denna resa tar dryga timmen...

Inga kommentarer: