lördag 22 oktober 2011

En kaffemaskin kanske inte är en sån dum idé?

Lediga från Guesthouset idag och Fredric har sovmorgon medans jag suttit en stund ute på balkongen och druckit te innan jag ska sätta mig och jobba. Är extremt mycket förfrågningar och bokningar just nu så det blir 14-16 timmars jobb per dag... men det är kul!

Kan meddela att hitta hotell i Kapstaden som har familjerum över nyår inte är det lättaste! Nästan allt är uppbokat redan nu så om ni tänkt fira nyår i Kapstaden och har mindre barn som behöver sova i samma rum, boka så fort ni bara kan! Dubbelrum är fortfarande ok, men även för detta så är guldkornen fullbokade för lääänge sen..

Garden Route är lite samma sak..Sydafrikanerna själva firar gärna jul längs Garden Route och de har bokat sitt boende redan för 6 månader sedan och nästan alla B&B´s har minimum stay policies...ofta måste man bo minst 3-5 el 7 nätter..

Så..det var lite update på hur availability ser ut..

Nu över till något trevligare..vår utsikt från vår balkong..så här ser det ut just nu...Ser ut att bli en kanondag! Ni kan se att trädet utanför vår balkong snart slagit ut helt och vinrankorna tvärs över gatan har fått alla sina blad nu.. Eftersom det är lördag så kommer denna provisoriska "parkering" utanför vår lägenhet, snart fyllas med bilar. Idag är det ju lördagsmarknad tvärs över gatan. Så när Fredric vaknar, kommer han promenera över dit och köpa en varsin kaffe till oss och hembakat bröd..
Förra lördagen sprang han som en jo-jo mellan marknaden och oss..vi köpte sammanlagt 7 cappucinos..Fredric ÄLSKAR kaffe! Tror det snart är dags att investera i en ordentlig kaffemaskin innan han ruinerar oss ;)

1 kommentar:

Familjen Kruger i Sydafrika sa...

Ja, köp en kaffemaskin till Fredric! Jag såg att dom hade vår favvo maskin, en Krups, på Tafelbergs Furnishers i Tokai häromdagen. Vi har en sån i Sverige och det var en sån vi hade med oss containern (som frös). Nu har vi en Bosch som inte alls är lika bra! Så en Krups är mitt tips!
Hmmm....jag tror det är dags för en kopp kaffe! Och jag kan informera om att här bullar just bergen upp sig över Simonsberg.