tisdag 28 juli 2015

Kwa-Lucia har öppnat igen

För er som planerar att besöka St Lucia, som är en liten by på Sydafrikas östra kust, kan jag varmt rekommendera att bo på ett ställe som heter Kwa Lucia****+.

Detta B&B har länge varit en stor favorit hos våra tidigare kunder (speciellt bröllopspar) eftersom det annars är svårt att hitta boenden med lite högre standard i det här området...men för ett par år sedan bestämde sig de tidigare ägarna för att stänga Kwa Lucia och istället njuta av lite ledig tid och hinna umgås med familj osv.



Häromdagen fick jag ett mail med de goda nyheterna om att det är nya ägare som tagit över och att Kwa Lucia återigen tar mot gäster.

Här har de endast 4 rum, alla snyggt inredda med mycket afrikanska influenser och eftersom det är så litet, brukar man bli väldigt väl omhändertagen.



 Guesthouset ligger på en av sidogatorna från själva huvudgatan så promenadavstånd till de flesta restauranger men se upp för flodhästarna om ni ska promenera under kvällstid!

I området finns det gott om aktiviteter att sysselsätta sig med. Man kan åka på en "Croc & Hippo" båttur, göra kortare safaris i de närliggande viltreservaten och befinner man sig i St Lucia nov-feb så får man inte missa att åka på en "sköldpadds safari".




Indiska oceanen med betydligt varmare temperaturer än i Kapstaden-området och längs Garden Route, lockar säkert till ett dopp el snorkling, men var försiktig då det ofta är höga vågor och ganska strömt i vattnet.


Pris på Kwa Lucia: R970 per person och natt inkl frukost. Ca 680kr per person.


St Lucia ligger ca 3 timmars bilkörning från Durban och 6.5 timmes resa från Johannesburg.



Inga kommentarer: