torsdag 30 juli 2015

3 månader i Sverige..och hur känns det?

Nu har vi varit tillbaka i Sverige i ganska exakt 3 månader och förutom den icke-existerande sommaren så trivs vi förvånansvärt bra.

För en liten 1-åring är Sverige helt fantastiskt och det är underbart att Wilmer kan springa runt som han vill och att allting är barn-anpassat.



Det är oftast inga problem att hitta skötbord el barnstolar, medan man i Sydafrika oftast fått gå ut till bilen för att byta blöja.

Såg den HÄR listan på restauranger som erbjuder just dessa saker, och att det ens behövs en sådan lista säger ju en hel del om läget. Dessutom ska man komma ihåg att de skötbord som finns, nästan alltid finns inne på damernas...

 I Sydafrika finns det ganska dåligt med trottoarer på sina håll och med värmen så blir det inte alls lika många promenader som här. Ska man gå en ordentlig promenad så gäller det att komma ut tidigt, tidigt och de härliga kvällspromenaderna som vi kan göra här, är ju heller inte att tänka på eftersom det blir mörkt ganska tidigt där nere jämfört med de ljusa sommarkvällarna i Sverige.

Men ska man bara resa på semester till Sydafrika så funkar det klockrent att resa med barn.
Ovan reflektioner är mer sådant som man uppskattar el saknar i vardagen och överlag. Och som sagt..det är ju inte vinter nu, även om vädret varit bedrövligt...Fråga oss hur vi känner i mörkaste november så får vi se...

Blåbär är sååå gott


Sen så är det ju en otrolig fördel och lycka att få ha familjen nära här i Sverige. Att få se Wilmers glädje när kusinerna kommer, och se hur relationen till far och morföräldrarna och de andra släktingarna växer.
För oss är det superviktigt och en av de allra största anledningarna till beslutet om att ha Sverige som bas just nu.


Fick jag och Fredric välja så hade vi nog valt Sydafrika utan att blinka (för vi saknar det MASSOR) men just här och nu, så är det i Sverige vår lilla familj behöver vara.

 Få rota oss lite och bygga bo.

Men, Sydafrika finns ju kvar och vi kommer naturligtvis återvända dit så ofta vi bara kan och hinner. Just nu är planen att vi åker ner strax efter nyår och stannar i 3 månader. Vi ska bl a bo på en vingård under ett antal veckor (Mer om detta senare) och sedan hoppas vi även kunna göra en del safari.

Känns som en bra plan.

Men vore ju inte helt fel med några soldagar nu i augusti om vi ska klara av den mörka hösten, eller hur?


Inga kommentarer: