söndag 15 december 2013

Tips från våra kunder

Är alltid jättekul att få mail från nöjda och glada kunder och här kommer en del feedback som vi fått som jag hoppas kan inspirera andra.

Boenden och restauranger som folk gillat och även trevliga kommentarer om oss som researrangörer. Är de här mailen som är så otroligt viktiga. Dels så att vi kan försöka bli ännu bättre, och självklart också så att vi får lite ny energi att fortsätta med det vi gör.



Britt-Marie och Gunnar reste med oss en andra gång i nov:

"Vistelsen På Umlani Buch Camp överträffade våra förväntningar. Boendet utan el, som gjorde att man kände sig som en del av naturen, den öppna eldstaden där vattnet kokades och vi samlades runt i mörkret på kvällen, den mysiga stämningen vid måltiderna med fotogenlampor på bordet, Michael och alla som gjorde sitt bästa för oss och sist men inte minst: SAFARIN. FANTASTISKT!! Vi såg The BIG 5!


Fraai Uitzicht



Så var det dags för Fraai Uitzicht. Fantastiskt! En sådan plats, en sådan service och måltiderna går bara inte att finna ord till! En fullträff igen! Tack Minna! Vi njöt i stora drag och rekommenderar släkt och vänner att åka dit om de funderar på en Sydafrikaresa."

 Anders och Ann lade fokus på Kruger, Garden Route och Kapstaden:

"Seringa Lodge var ett perfekt första stopp, man är ju rätt mör efter en lång flygresa i sittandes ställning. Mycket fint ställe med trevligt inredda rum och skön trädgård. Roger tipsade om en restaurang i Casterbridge som heter Magnolia. Denna visade sig vara riktigt bra, med hög klass på både mat och servering.

Umkumbe Safari Lodge- De tre dygn vi var där var riktigt bra och Umkumbe kändes på något sätt på ”rätt nivå”. Det var fokus på själva naturupplevelsen och inte, som på en del andra ställen, på en massa ovidkommande larvig lyx som inte har i bushen att göra. Väldigt kunniga guider som inte bara jagar stora däggdjur, utan också engagerat berättar om hela ekologin i parken och de problem som finns. Pratade en hel del med Herman, ägaren, som hade en del kontroversiella men intressanta åsikter om hur man bör lösa dessa. Vad gäller själva safari-turerna så hade vi nog tur, för vi fick se två leoparder. För min del var detta höjdpunkten av hela resan och allt annat kändes som ren bonus.


Cinnamon Boutique


Efter bilfärd till Johannesburg och flyg till George, så anlände vi till Cinnamon Buotique hotel i Wilderness utan några som helst problem. Utan jämförelse det bästa hotellet vi bodde på under våra två veckor i Sydafrika. Desmond var den perfekta värden med precis rätt avvägning mellan personlig service och distans. Hans partner, Johan, visade samma fingertoppskänsla.  Desmond bokade första kvällen bord åt oss på Girls restaurant. I efterhand sett så var det kanske bästa middagen vi åt i Sydafrika. Väldigt personlig service, fantastiska fisk- och skaldjursrätter, samt mycket bra vinlista."


Ann och Peter reste längs Garden Route i nov:

"Det är många intryck att smälta efter den här resan, som på många sätt överträffade våra förväntningar. Speciellt tycker vi nog att de B&B du bokade in oss på var fantastiskt bra, långt bättre än väntat, speciellt med tanke på vad vi betalade!

Safarin var en bra upplevelse. Schotia balanserar på gränsen till att vara för liten kan jag tycka, men helhetsintrycket är bara gott. Vår guide, Leandi, var fantastiskt duktig och engagerad och gjorde mycket för att vi skulle uppleva det hela så positivt.
Maten på kvällarna var av medelkvalitet, men tillsammans med de andra resenärerna runt elden blev det fina stunder.
Att övernatta i deras tältläger var en riktig höjdpunkt. Jag älskar att tälta, så jag kanske inte är representativ för flertalet, men det här var så mysigt! Helt privat i ett eget buskage, bara fotogenlyktor och resans skönaste sängar, vad kan man mera begära? Sov som en stock hela nätterna.
Sen var vi ju en sväng till Addo-parken också. Mycket trevlig guide även där, Peter, som var kunnig och engagerad. Massor av elefanter, bl.a. en liten filur som bara var en vecka gammal!

Vi såg även en stor hjord bufflar och speciellt två stycken som ville visa upp sej på mycket nära håll, en mäktig upplevelse.

Servicen från dig/er har också varit exceptionellt bra! 
Det bästa enligt min mening är, att vi fick känslan av att ni hela tiden ville att vår resa skulle bli så bra som möjligt, inte att ni försöker sälja in en produkt till oss. Ni upplevs mera som en serviceinrättning än en kommersiell resebyrå och det är nog det bästa betyg ni över huvudet kan få! Så ett stort tack för er hjälp med vår reseplanering, ni hade en stor del i att vi upplevde resan så positivt!"

Garden Route


Camilla och hennes sällskap reste också längs Garden Route i nov:

"Hej Minna!
Vi är fortfarande omtumlade över denna fantastiska resa som du organiserat åt oss, all heder åt dig och Fredrik. Allt har klaffat perfekt, inga som helst missöden. Vi sammanställer och återkommer.
Och än en gång, tack......ni är bäst!
Jag brukar säga, att har jag besökt ett land en gång återvänder jag aldrig, men detta gäller inte Sydafrika!"


Anki och Hasse reste med oss en andra gång i nov:

Hej Minna!

Allt har fungerat jätte bra,från de vi blev hämtade av Fredrik ( tack för det goda vinet) till att vi lämnade hyrbilen vid flygplatsen.
I Kapstaden gillar vi den blåa bussturen, man upptäcker nya saker varje gång.Tipsen du gav på restauranger var under hela resan bra.Vår favorit i Kapstaden blev Ricks Cafe riktigt mysigt,jätte god mat.
Allt fungerade bra i Hermanus och vi fick äntligen se valar.
Restaurangen vi återvände till var Bistro och där kunde man sitta och se valar samtidigt som man åt en utmärkt måltid,lunch eller middag.
Fraai Uitzicht var helt och hållet outstanding på hela resan.
Boende,mat,vin service och omgivingarna var toppen.
Vi kan tipsa om ett mysigt utflyktsmål med gång avstånd,"Marbrin Farm Olivers Growers" jättemysig oliv farm,där man fick provsmaka och köpa div. olivprodukter,mycket trevliga unga ägare, som brann för verksamheten.


Stellenbosch, hos Peter och Kattis blev en trevlig vecka med många intryck.
Kåkstaden med Madibas guidning och showen var två spännande upplevelser.

Amazink Live


En annan sak vi vill rekommendera är Lejon parken som ligger mellan Paarl och Stellenbosch särskillt mån.onsd.fred. eftermiddag,då djuren matas, så häftiga djur, på ett par meters avstånd, var en upplevelse,där finns också en park under uppbyggnad med apor. Alla djur är omhändertagna och räddade från svåra förhållanden och personalen var så engagerade i sina djur.


Med facit i hand,så hade vi avlutat resan i Fraai Uitzicht,vi är verkligen tacksamma att du tipsade om ett av era favorit ställen, ett sånt ställe hittar man aldrig själv!"



Inga kommentarer: