söndag 27 oktober 2013

Vandra uppför Taffelberget

I Kapstaden finns det ett myller av olika vandringsleder att välja mellan och självklart är det oerhört populärt att vandra uppför Taffelberget.Finns ett flertal olika företag som anordnar guidade vandringar, med olika svårighetsgrad och det går även bra att vandra på egen hand om man följer de skyltar som finns längs leden som börjar på "framsidan" av berget. Man får räkna från 2 timmars hiking och längre (oftast 3-5 timmar), beroende på vilken av alla  olika alternativ man väljer och hur snabb man är förstås och det gäller att börja så tidigt på morgonen som möjligt, då stora delar av vandringen sker i direkt solljus.
Även superviktigt att man har med sig massa vatten och även en tjockare tröja el vindjacka eftersom vädret kan växla om på några få minuter.

Många föredrar att sedan ta linbanan ner igen och enkel resa kostar R105 per person.

Bland alla företag som erbjuder guidade vandringar så brukar vi använda Riaan på Hike Table Mountain, el vår goda vän Kenneth på Villa Cape Adventures som också erbjuder denna tur (min 3 personer).

Pris för guidad vandring: Från R595 per person och uppåt.

Förutom hiking uppför Taffelberget, är att annat tips att vandra upp på Lion´s Head. Finns en väl markerad led som tar en upp till toppen och på slutet är det såpass brant att man blir tvungen att "klättra" uppför en "kedja". Jätte-populärt och många som tar med sig picknick till solnedgången. Här uppe får man också fantastisk utsikt!

Inga kommentarer: