onsdag 12 juni 2013

Några saker jag saknar från Sydafrika

Måste erkänna att jag efter ca 3 veckor i Sverige börjar få lite hemlängtan.

Jag njuter av varje sekund ihop med min familj och vänner men det är en hel del saker jag saknar hemifrån.

Min egna säng har jag ju redan skrivit om.

Här kommer en lista på några fler iakttagelser och tankar som får mig att sakna Sydafrika:


  • Anonymiteten man har i Sydafrika- Är inte så ofta jag stöter på någon jag känner här i Sverige men när man väl gör det känns det som att man skulle stå på scenen av Miss Universum typ...hur snygg/ful är du, hur mycket har du gått upp i vikt, har du blivit märkvärdig, jasså, du har inga barn?...osv.. . Den biten kan man bli riktigt less på även om jag tror det är mest jag själv som känner av dessa demoner...

  • Att vara stammis- På samma gång som jag älskar att vara anonym älskar jag att vi hemma har ställen dit vi går och de vet precis vad man vill ha utan att man behöver beställa. Min Black Label och Nr, 514 på menyn är typ klar innan man hunnit sätta sig ner.

  • Maten- Jag har suktat och längtat efter svensk husmanskost och den njuter jag av-Hemma!Gick ut och käkade en lunch häromdagen efter "dagens hade stängt kl 14.00".... Blev 400 kr fattigare... Vi är såååå bortskämda hemma! Saknar dessutom kvaliteten på köttet i Sydafrika. Har riktig Fillet craving.

  • Jag klagar och stönar över alla väntetider i Kapstaden..Och kommer hem till Sverige och spenderar nästan 2.5 timme i kön för att ansöka om ett nytt Pass i Sverige! Det rådde en ilsk och frustrerad stämning inne i lokalen..Inte så olik den inne på Home Affairs i Kapstaden.

  • Fullkomligen älskar sommarljuset i Sverige! Men den har vänt på mitt dygn och istället för att gå upp tidigt vid 04.30- är jag upp sent och vaknar sent med hjälp av en bra gardin. Det leder till mindre produktivitet.

  • Priserna- Matpriserna i affären är ok, men så fort du ska försöka vara social utanför hemmet...Häpp!

  • Bensinen är också jäkla dyyyyr. Nästan 15kr/litern jämfört med drygt 8.50 kr/litern hemma...

Ja, det är intressant hur man hela tiden ska jämföra saker...

Men jag njuter verkligen av varje sekund här i Sverige och har 2 fullspäckade veckor kvar! Ska åka med familjen till G-borg i helgen och ta pluttisarna till Liseberg m.m och det ska bli hur kul som helst! Ska som sagt försöka vara ledig hela nästa vecka eftersom jag sedan beger mig ut på en 3 månaders lång turné genom Afrika och behöver vara på topp för det...


Hoppas det härliga sommarvädret håller i sig!

1 kommentar:

Gabriella Kruger sa...

Hemma bra men hemma bäst, eller hur?!