torsdag 20 september 2012

Lunch på Clos Malverne

I tisdags åkte vi till ett av våra favoritställen: Clos Malverne för att käka lunch med Peter & Kattis som äger guesthouset vi jobbar på.

För er som inte varit dit, el som planerar att spendera några dagar i Kapstadens vindistrikt: Missa inte!

Clos Malverne ligger i Devon Valley, strax utanför Stellenbosch och är endast öppet för lunch (stängt måndagar) och då kan man välja om man vill äta från deras A la Carte meny el göra deras "Food & Wineparing".

 Nu har de även infört en stor platter för två personer med ett par av deras viner, för den som inte orkar deras 4-rätters meny... Men vi brukar alltid ta deras 4-rätters food & wineparing och även om de höjt priset till R198 per person så är det fortfarande utan tvekan en av de mest prisvärda matupplevelserna i Kapstaden med omgivning. För 160 svenska kronor får man en 4-rätters lunch i fantastiska omgivningar och till det, matchande viner.

Efter lunchen fick vi även prova på deras ice-cream & wine paring, ett annorlunda men kul sätt att göra en provning på.



Bland glasssmakerna fanns bl a Carrot cake, Lavendel & Honey och Macadamia Nut. Glassprovning m 4 viner till klostar R55 per person och detta måste förbokas.

Förutom restaurang och vingård (Clos Malverne´s Sauvignon Blanc finns återigen med bland Sydafrikas topp-10 lista) finns även ett SPA och vill man ha en mysig heldag så ska man boka in sig på deras Spa paket inkl lunch...Pris R1940 för 2 personer.




Inga kommentarer: