torsdag 20 september 2012

Eat Out´s Restaurang nomineringar 2012

Varje år utser Eat Out deras topp-10 lista på restauranger i Sydafrika och igår släppte de namnet på de 20 nominerade restaurangerna för 2012.Inte speciellt många nykomlingar el överraskningar överhuvudtaget och personligen är jag ganska kritisk till Eat Outs system där det i år handlar om 2 personer som bestämmer vilka som bli nominerade el ej.

Förra årets vinnare Greenhouse finns med även i år och dit måste ni gå om ni vill ha en fantastisk matupplevelse! Våra bästa matminnen från förra säsongen!

Och som vanligt är det vindistrikten som dominerar genom att hälften av restaurangerna ligger i något av Sydafrikas vindistrikt. Bara 3 av restaurangerna ligger utanför Kapområdet.

Här är listan på de 20 nominerade och den 25 nov avslöjas alltså topp-10.

Babel - Restaurang på vingården Babylonstoren

Bizerca Bistro- French Fusion Bistro inne i Kapstaden.

Delaire Graff Estate Restaurant- Delaire Graff är en av de mest spektakulära vingårdarna med utsikt från Helshoogte passet mellan Stellenbosch och Franschhoek.

DW Eleven-13- Enda restaurangen nominerad från Johannesburg. Vi åt här i Maj och var väldigt imponerade.

The Greenhouse- Förra årets vinnare. Ligger i Constantia vindistrikt i femstjärniga hotellet The Cellars Hohenort. Magiskt!

Hartford House- Har varit nominerad flera år i rad och enda restaurangen i provinsen Kwa-zuluNatal

Jordan Restaurant- Ligger utanför Stellenbosch på vingården med samma namn. Gillar man ost så finns här ett eget litet ostrum..

La Colombe- ligger i Constantia vindistrikt på det anrika hotellet: Constantia Uitzicht.

Makaron- Ligger i Majeka House, ett av hotellen i utkanten av Stellenbosch.

Overture- Restaurangen på Hidden Valley vingård. Helderberg området mellan Stellenbosch och Somerset West.  En av våra tidigare kunders absoluta favorit.

Pierneef a La Motte- La Motte vingård, strax utanför Franschhoek. Härifrån har vi fått mycket blandade recensioner. Vissa älskar det, andra har varit grymt besvikna.

Planet Restaurant - Anrika hotellet: Mount Nelsons restaurang i Kapstaden.

Restaurant Mosaic- Denna restaurang ligger strax utanför Pretoria i The Orient Hotel.

The Roundhouse- En restaurang som blivit nominerad de senaste åren. Ligger i Camps bay området, Kapstaden.

Rust En Vrede Restaurant- Tidigare vinnare och fortfarande mycket populär restaurang i vindistrikten.

The Tasting Room- Mycket populär restaurant som ofta hamnar top-5 på denna årliga lista. Ligger centralt i Franschhoek som del av lyxhotellet- Le Quartier Francais.

Terroir- Del av vingården Kleine Zalze strax utanför Stellenbosch

The Test Kitchen- Restaurang i Kapstaden som hamnade på andra plats förra året och som drivs av Luke Dale Roberts som tidigare jobbat på La Colombe. Hans andra restaurang "The pot luck club" tror många kommer finnas med bland nomineringarna nästa år.

Tokara- En av våra stammisrestauranger och ett ställe många av våra kunder på guesthouset provat eftersom det ligger nära Stellenbosch.

Man kan tycka vad man vill om Eat Outs sätt att välja bland restaurangerna men hur som helst är detta en bra indikation på några av landets bästa restauranger och just nu när Sydafrika är så prisvärt som det är, tycker jag absolut ni ska ta tillfället i akt och prova så många ni kan och hinner medans ni är här.

Inga kommentarer: