söndag 15 april 2012

Duck Parade

Igår åkte vi in till stan för att gå på Maddes marknad som firade 1 år :)
Käkade god frukost och stötte även på Sofia från Hout Bay C.A.R.E.S och Gabriella som vi tidigare nästan bodde grannar med...

Sofia med dottern Maja
Hade planerat vara helt lediga men tyvärr verkar vår hemsida blivit hackad så vi åkte hem för att försöka återställa den men på vägen stannade vi till på Vergenoegd vingård för lunch.

Denna vingård ligger alldeles efter att man svängt in på R310 från N2 och det är även här som "svenskgänget" spelar Boule varje onsdag under säsong.

Maten var riktigt bra men festligast var nog deras "Duck Parade" och Fredric blev alldeles kär i dessa ankor. På vingården har man hundratals ankor som jobbar ute på gården. Man besprutar helt enkelt inte vinrankorna alls, utan ankorna tar hand om alla insekter och sniglar m.m...Fiffigt värre!

Varje lör & sön har man en "Duck Parade" då man släpper ut alla ankor och matar de till gästernas förtjusning och vid restaurangen finns 4 extra "tama" ankor som fattade speciellt tycke för Fredric.



Så nu är jag rädd för att vi kommer skaffa ankor så snart vi flyttar till hus..Enligt Fredric är de väldigt mjuka och gosiga..Själv tycker jag väl att det är sådär när de nafsar efter ens tår...

Fredrics nya kompisar

Inga kommentarer: