måndag 4 april 2011

Safari erbjudande under vintern


Här i Sverige börjar vårtecknen sakteliga komma fram och idag är det en riktigt härlig dag med solsken och fågelkvitter. Skönt!


Så medans vi laddar för sommaren, så är hösten och vintern på ingång i Sydafrika. Om man nu kan kalla det vinter. Klimatet skiftar ganska mycket i de olika provinserna eftersom landet är så stort, men i Kapstaden området t ex så är vinter lika med deras blöta period och förhoppningvis en hel del regn. De senaste åren har varit relativt torra och vissa dagar är varmare än svenska sommaren men den stora skillnaden är att man oftast inte har någon central värme i husen så det blir snabbt kallt och rått inomhus....och ibland kryper temperaturen ner under 10 grader..I andra delar av landet så är det precis tvärtom! Även om det blir kallare överallt så är det i te x i Pretoria och Jhb istället nu på hösten som den torra perioden börjar och detta gäller även safariområden som Pilanesberg, Kruger, Timbavati etc.


I dessa områden har man sommar-regn och då är alla nationalparker väldigt gröna och gräset högt...vilket försvårar en safari... Men på vintern torkar allting, djuren söker sig till vattenhålen, gräset förvinner och det är absolut bästa tiden för safari!
Därför har jag nu bestämt mig för att erbjuda 5% rabatt på alla safari-bokningar mellan 1 Maj och 1 Sep :)

Dessutom kommer flera safari lodger släppa vinter erbjudanden och självklart gäller rabatten även på dessa bokningar så man kan få riktigt bra priser!

Så om ni vill uppleva fantastisk safari, till bästa pris, kontakta mig på: info@sydafrikaexperten.se så hjälper jag er välja rätt.

Inga kommentarer: