måndag 25 juli 2011

Våra tankar är med er Norge

Usch vilken helg det varit!
Har fortfarande svårt att förstå vad som hänt i Norge och tror nog att vi alla behöver mer tid att reflektera, ta in och på något vis förstå vansinnet.

Jag och F har spenderat hela helgen hemma för att sortera ut, rensa och städa inför morgondagens visning och förutom städningen så har vi mestadels gått runt och skakat på huvudet. Radion står på dygnet runt och ända sen i fredags eftermiddag när massakern började, har vi hållt oss uppdaterade men inte riktigt kunnat ta in allt. Vår första reaktion var...skojar de eller?  Och när Fredric kom hem tidigt på lör morgonen efter att ha kört ut tidningar och rapporterade om minst 80 döda så började vi förstå...

Och nu när man läser om hur detta odjur till människa kallblodigt planerat sitt "uppdrag" under nästan 10 års tid, så blir man så jävla arg!

Såg på Stoltenbergs tal i kyrkan tidigare idag och grät med Norge. Vilken tragedi!

Måste erkänna att det känns konstigt att jag om knappt en vecka ska guida en grupp med australiensare igenom Oslo. Alla kommer vilja veta mer om denna otäcka händelse så just nu är det tyvärr plugga som gäller för mig...

Något mindre förvånande var väl att Amy Winehouse avled under helgen. Stor förlust för musikvärlden och jag personligen tycker hennes röst är helt magisk men tjejen hade nog tyvärr för många demoner att bråttas med själv.

Inga kommentarer: