fredag 22 maj 2015

Sydafrika- We miss you!

Snart är det en månad sedan vi lämnade Sydafrika och det går självklart inte en dag utan att vi pratar om något ställe vi varit på, vänner vi saknar, vädret (el egentligen förundras av det dåliga maj-vädret här i Sverige) osv.


Så här såg det ut i vindistrikten veckan innan vi åkte. Bild tagen från Jordan Restaurant.
 
Sydafrika känns fortfarande mer hemma än Sverige och det kommer nog ta tid att vänja oss vid vardagen här, men det går faktiskt bättre än vi trodde.
 Ok, vädret har verkligen varit supertrist men vi vet ju att det förhoppningsvis blir bättre och de ljusa kvällarna här i Sverige är ju oslagbara! Att kunna vara ute och promenera med barnvagnen kl 20 på kvällen..Yippie!

Vi har som jag skrev i ett tidigare blogginlägg, bestämt oss för att ha Sverige som bas tills vidare.

Familje-selfie som vi tog dagen innan vi reste tillbaka till Sverige
 Ett beslut som sakta men säkert vuxit fram senaste året och som naturligtvis grundar sig till stor del på att vi vill att Wilmer ska få träffa sina mor- och far föräldrar, kusiner mfl mer än ett par ggr per år. Men också för att vi är otroligt trötta på att flänga fram och tillbaka och hyra boende för 6-månader i taget.
Tyvärr har vi inte råd att köpa ett hus i Sydafrika just nu (vilket utan tvekan hade varit vårat förstahandsval) och hyrorna är relativt höga om man vill ha ett hus med plats för kontor + gästrum osv... Känns inte heller ekonomiskt att hyra ett hus och sedan vara borta halva året och betala dubbla hyror.


Så just nu har vi alltså bestämt oss för att istället satsa på ett permanent boende här i Sverige där vi kan få lån och har råd att köpa ett hus, och istället åka ner till Sydafrika i kortare perioder och förhoppningsvis i framtiden kunna spara ihop till ett semester-boende av något slag där nere. Drömmen är fortfarande att en dag kunna öppna vårat egna lilla B&B el Guesthouse men dit är det fortfarande en bit kvar.

 Så när Sydafrika-längtan blir för stor, pratar vi helt enkelt om vad vi vill göra på resan ner dit som vi planerar att göra i höst och då känns det genast bättre. En längre Road trip. Ska bli sååå kul!



Inga kommentarer: