onsdag 22 januari 2014

Önskelista från Sverige

Igår var det ett par från Arvika som hade bokat in sig på vår vintur så det blev naturligtvis en del prat om man hade några gemensamma bekanta osv eftersom vi alla kommer från Värmland. Är ganska intressant hur man alltid på något vis hittar en koppling.

Igår var det VARMT i vindistrikten med ca 37 grader och strålande sol!

Vi startade dagen med ett besök hos Alf och precis som med de flesta andra gäster som vi tagit med dit, så tyckte även detta par att det var otroligt intressant att få höra en svensk berätta om hur det är att vara vinbonde...Några timmar senare körde vi vidare mot Stellenbosch för den sedvanliga lunchen på Clos Malverne.
Vi gjorde även ett snabbt stopp på vingården Laborie, som har traditionella Cape Dutch byggnader som är så typiska i Sydafrikas vindistrikt. Tjejen som jobbade hörde att vi pratade svenska och berättade att svenska kungen besökt gården någon gång under 90-talet och att man namngett ett av rummen i huvudbyggnaden till "the King´s Room" som man dekorerat i blått och gult.

Tydligen är det många svenskar som bor på gården under den stora cykeltvälingen "Cape Argus" och tjejen berättade stolt att hon fått en dalahäst som pryder hennes hem.Blev en väldigt trevlig dag och när vi kom hem, kraschade jag i soffan och somnade redan vid halv tio! Känns att man inte orkar hålla samma tempo som vanligt.

Resten av veckan kommer jag spendera på kontoret och nu är det även hög tid att börja planera lite inför nästa besök från Sverige, nämligen Fredrics föräldrar som landar om två veckor!

 Eftersom vi kommer åka till Sverige i mitten av mars, blev önskelistan från Sverige ovanligt kort och består just nu av följande:

Pepparkakor- Alltid!
2 X diskborstar- de här nere är värdelösa
Ett paket mörk oxbuljong
Polarbröds rågkakor
1 kommentar:

Monica Kristoffersen sa...

Tusen tack för en jättetrevlig intressant vintur!!
Nu är vi hemma i snö och kyla igen, men med en massa varma fina minnen från Sydafrika. Det var nog inte sista resan dit :)
Lycka till med er spännande vår!
Mvh Monica & Nilserik, Arvika