tisdag 7 januari 2014

Nytt år och ruskväder

De senaste dagarna har det ösregnat och helt plötsligt känns det som höst och vi har t o m funderat på om vi kanske borde tända en brasa inomhus el inte. Verkligen inget normalt januariväder! Här nere i Kapområdet "ska" vi ha varma torra somrar, med regn på vintern..Skumt!

För oss gör det ingenting alls och jag tycker det är skönt med lite svalare temperaturer men känns ju trist för alla våra kunder som säkert hoppats på sol sina sista dagar på julsemestern. 

Var ju ett tag sedan jag bloggade och detta beror har helt enkelt på att jag inte haft tid, plus att det mest handlat om jobb, jobb och mera jobb som ju är mindre intressant att läsa om. 

Men om vi spolar tillbaka bandet lite så firade vi nyår här hemma med våra gäster från Sverige och det blev en väldigt lugn och skön kväll och det enda jag och Fredric fixade var den helstekta oxfilén, allt annat ordnade M & A. Så skönt att bara luta sig tillbaka i soffan och slappa. Vi åt grillade räkor med skagentoast, oxfilé med tryffelbea och avslutade det hela med en mumsig choklad dessert. 
Sedan spelade vi spel och skålade så småningom in det nya året med lite bubbel.
 


Vi hade köpt hem Steenbergs Rosé Brut men jag fick nöja mig med alkoholfria JC Le Roux...Måste säga att utbudet på alkoholfria bubbel här nere inte är det bästa...Allt är väldigt sött och jag längtar verkligen tills jag får dricka ett glas riktigt gott vin igen.  

Sent på nyårsdagen reste det nyförlovade paret hem till Sverige och sedan dess har vi alltså spenderat dagarna med att försöka jobba ikapp.  Har blivit en del guidningar, men mestadels bokföring och välkomstpaket m.m. 


Det här trevliga gänget åkte med oss ner på kaphalvön på annandagen och för lunch stannade vi till nere vid Buffels Bay och åt lite picknick... 

Inga kommentarer: