Här nere är det ofta restauranger som stänger ner, och nya som öppnas....Vi försöker prova så många olika restauranger vi kan men ofta behöver man ge de lite tid att etablera sig och få in sina rutiner osv.
Ett nyöppnat ställe i Stellenbosch som vi testat några ggr men som vi ännu inte vågat rekommendera våra gäster, är Oppie Dorp.
Denna restaurang ligger på Dorp Street och har tagit över lokalerna som Cognito låg i.
Cognito var en personlig favorit för oss förra säsongen men det var aldrig direkt mycket folk så vi anade att de skulle tvingas slå igen...
Oppie Dorp har jättebra mat, men servicen är lite av en "hit and miss". Ingen ordning alls och personalen springer mest omkring och ser förvirrade ut. Dessutom tar allt ganska lång tid och pågrund av att de inte har några menyer, utan bara hovmästaren som personligen berättar om de olika maträtterna...så tar även den biten tid... Men som sagt...Maten är riktigt, riktigt bra och det är fullbokat nästan jämt så vi hoppas de får ordning på servicen tillslut...
En annan nyöppnad restaurang som vi testade för några veckor sedan är Coopmanhuis Hotel & Spa mitt inne i centrum. Märktes tydligt att de bara hade haft öppet i några dagar men det kan man ha överseende med. Däremot tyckte vi båda att själva atmosfären inne i matsalen var ganska trist och maten i det dyraste laget. Sitter man ute på framsidan som vätter mot Church Street så kanske man får en helt annorlunda upplevelse men vi kommer nog inte gå tillbaka dit i första taget...
Just nu är några av våra favoriter bland restaurangerna inne i Stellenbosch dessa:
Hussar Grill- Bästa köttet i stan! Tips: Madagascan Pepper fillet och en Choklad vodka till dessert.
Dorp St Deli- Tapas och enklare rätter.
Umami- Fine Dining av hög klass
Slug & Lettuce- Pub med bra burgare, ribs osv...Goda räkor med aioli. lite hög ljudvolym så be gärna om ett bord ute om det går..
Big Easy- Klassiker som sällan gör någon besviken, men heller ingen Wow upplevelse..Deras King Prawns med saffrans ris och bea är bra..Fredric tar ALLTID fillet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar