torsdag 21 augusti 2014

Sabi Sabi- Ett av Sydafrikas kanske bästa safari-alternativ?

Här kommer ytterligare ett gästinlägg från min goda vän Katarina som skriver en härlig blogg som ni kan läsa HÄR.

Den här gången skriver hon om en av Sydafrikas kanske mest kända safari-alternativ: Sabi Sabi."Sabi Sands Private Game Reserve är, som namnet indikerar, ett privat reservat som gränsar mot Kruger National Park. Det finns inga stängsel mellan Sabi Sands och Kruger, så reservatet är i praktiken del av den nästan 20,000 km² stora nationalparken. Området är känt för sitt rika djurliv (framförallt har man stor chans att se de skygga kattdjuren här) och sina fantastiskt lyxiga lodger.

Foto: Kat Mancama


 Till skillnad från nationalparken får man köra offroad, vilket gör att man kan komma väldigt nära djuren. 

Foto: Kat Mancama


Har man väl spetsat in sig på detta område (ett av de bästa i södra afrika för safari upplevelser), så kan det vara svårt att veta vilken lodge som passar bäst. Det är där Sabi Sabi har den ultimata lösningen: fyra olika lodger, med olika stilar men med det viktigaste gemensamt: lyx  och högklassig service.

Sabi Sabis koncept bygger på mottot  ”yesterday, today and tomorrow”.  Selati Camp känner man sig som en modern upptäcktsresande. Halmtak, oljelyktor och vackra antiker ger en romantisk känsla, och middagarna intas vid en öppen eld. 

Bush Lodge      Foto: Kat Mancama

Bush Lodge är det mer modern stil som gäller; stora rum med kaklade golv och en rymlig huvudbyggnad där man kan slappa på verandan med utsikt över vattenhålet, eller läsa en bok i biblioteket. 
Little Bush Camp bjuder på samma moderna stil, fast mycket mer intimt. Här finns bara 6 sviter, och alla har egen jacuzzi med utsikt över floden som rinner precis brevid lodgen.

Little Bush Camp      www.sabisabi.com


 Earth Lodge är en av afrikas modernaste, byggd i nytänkande arkitektur där natur och rum smälter samman. Här bjuds även på nytänkande vad gäller maten; traditionell ”safarimat” som antilop och strutskött i en franks finsmakartappning, ofta under stjärnorna vid bord med vita linnedukar och silverbestick.
Det kan vara svårt att veta vilken lodge man ska välja.

 Är det första besöket till afrika skulle jag rekommendera Selati Camp. 

Reser man med barn är Bush Lodge perfekt, eftersom de har ett jättebra aktivitetscentrum för barn och speciella barnsafarin som inte är lika långa. Har man redan provat den romantiska afrikanska stilen rekommenderar jag varmt Earth Lodge.
 Det är annorlunda, vackert och stilfullt. 

Earth Lodge     Foto: Kat Mancama


Har man svårt att bestämma sig, eller vill uppleva olika stilar, kan man boka någon natt på varje ställe.
Sabi Sabi har allt, och lite till. 

Genom sin verksamhet jobbar Sabi Sabi hårt för att bevara afrikas vildmark, och samtidigt erbjuda människor en chans till ett bättre liv.

 De har vunnit priser för sitt jobb att bevara djur och naturliv, och av deras ca 200 anställda kommer 85% från närliggande byar. Man erbjuder intensiv träning, och stöd till vidareutbildning, till anställda som visar intresse och talang. 
 
Många av dagens chefer har en gång börjat som trädgårdsmästare eller städerskor.

 I ett område där varje anställd försörjer upp till 7 andra familjemedlemmar är detta en ovärderlig utveckling. 

Så här kan du verkligen få det bästa Afrika har att erbjuda, och samtidigt bidra till en bättre framtid för både djur, natur och människor!"

 Pris på Sabi Sabi: 

Från R8800 per person och natt inkl boende, alla måltider, viss dryck och 2 safaris per dag.1 kommentar:

Anonym sa...

Lovely! Sydafrika ligger i framtidspipen :)

//MariaUlrika

http://casaourika.wordpress.com