fredag 31 augusti 2012

Victoria Fallen

Nu är jag tillbaka i Kenya igen och även om det är varmt och dammigt så känns det väldigt kul att vara tillbaka... Älskar Kenya och det vänliga folket! Har samma guider som med förra gruppen så vi är uppdelade i 4 jeepar och just nu är vi i Amboseli National Park.

Innan Kenya spenderade vi 3 nätter vid Viktoria fallen och det var lika trevligt som vanligt. Tycker absolut att man ska ta sig tid att inkludera ett besök till Vic Falls om man ändå ska till Sydafrika. Tar ca 2 timmar att flyga till Livingstone från Johannesburg och det finns flera flyg att välja på dagligen.

Vi erbjuder flera olika Vic falls paket så är man intresserad, är det bara att höra av sig.

Just nu är det ganska lite vatten så det är inte lika mäktigt som när det är i "full flow", men nu är det heller inte lika mycket "spray" så man ser tydligt vattenfallen och slipper bli helt genomblöt när man går längs stigen som tar en till de olika utsiktsplatserna.

 Absolut bästa sättet att se Viktoria fallen är i helikopter!



Förutom Vic Falls så besökte vi även Chief Mukuni´s Village och gjorde en dagsutflykt till Chobe National Park i Botswana.




Lite bökigt att ta sig över Botswana gränsen med en stor grupp men helt klart värt det.



Chobe är i mitt tycke en av de vackraste parkerna och här ser man ofta massor med elefanter, flodhästar och giraffer...Vi lyckade även få syn på en leopard som låg långt inne i ett buskage men fick inga bra bilder..

 
 

Inga kommentarer: