fredag 27 februari 2015

Waterkloof- en av de fräckaste restaurangerna i Sydafrika

Senaste månaden har vi ätit middag på Waterkloof inte bara en, utan två ggr.


Första gången var efter bröllopet när Fredrics föräldrar kunde sitta barnvakt och nu häromkvällen hade vi också lyckats ordna med barnvakt så att vi kunde åka dit med paret P som just nu är här nere på sin femte (!) resa som de bokat genom oss.
Så himla kul med stammisar och Jessica och Micke räknar vi nu som goda vänner.

Waterkloof winery ligger i utkanten av Somerset West och förutom att de har helt ok viner, så har de en otroligt läcker restaurang, med helt magisk utsikt!





Maten är också jättebra, men tyvärr har de ingen alkohol-licens för tillfället så man får ta med sig eget vin, vilket jag tycker tar bort en del av hela nöjet med avsmakningsmeny. Jag gillar när någon annan valt ut vinerna.
Åker man dit för lunch så kan man köpa vin från gården, men på kvällen är det endast BYO (bring your own) som gäller. 


Så vad vi gjorde var att vi tidigare samma dag, åkte till vingården och bad de välja ut vilka viner som skulle passa bra till middagen och sedan låg vinet och väntade på oss när vi kom dit till middagen.



Vinerna funkade ok, men det märktes på personalen att de är lite orutinerade när det gäller "food & wine pairing" och en av vinerna glömdes bort helt! men de otroligt fint upplagda maträtterna och atmosfären på Waterkloof, vägde ändå upp den ibland, lite förvirrade servicen.

Hit rekommenderar jag alla att åka!

måndag 23 februari 2015

Passengers musikvideo från Kapstaden

Alltid kul när kända band/musiker väljer att spela in en musikvideo här i Kapstaden-området (som t. ex Coldplays Paradise).

 Nu senast blev Passenger väldigt förtjust i Kapstaden och har gjort en jättefin musikvideo härifrån till sin låt "Setting suns".


tisdag 17 februari 2015

Wilmer 8 månader

Säger som alla föräldrar: Gud va fort tiden går!
Idag blir den här lilla, lilla bebisen 8 månader.

Wilmer nyfödd


Nu har han fått 2 små tänder, han klättrar, kryper fort som f-n, går med stöd, "pratar" mest hela tiden och har fortfarande ett sjuhelsikes humör!

Så fort han inte får dra i det han vill, el blir flyttad från en plats där han mycket väl vet att han inte får vara, slänger han sig dramatiskt på golvet och skriker.


Å andra sidan har han även börjat visa tillgivenhet och ibland får man självmant en puss el kram och det händer t om att han vill komma upp i min famn och stanna där..utan att dra i mitt hår el kinder! Och det väger ju naturligtvis upp allt annat!

Alice är stora favoriten

Han sover som en kratta jämfört med tidigare, med flera uppvak per natt och är ofta klarvaken vid 5 men som tur är vaknar han oftast på ett alldeles strålande humör och då är de där morgontimmarna ganska magiska ändå. 

Så på det stora hela så är det fortfarande fantastiskt med bebis och vi försöker verkligen njuta av den här tiden, eftersom vi vet att innan vi vet ordet av så har vår lilla bebis tagit körkort och ska flytta hemifrån......

Wilmer 8 månader


onsdag 11 februari 2015

Hunneyball House- En ny pärla i Stellenbosch

Här kommer ett inlägg som jag tänkt skriva länge men som helt enkelt inte hunnits med.

I början av december åkte vi till Stellenbosch för att kika på det nyöppnade guesthouset: Hunneyball House. 

Frukost-platsen på Hunneyball House


Detta guesthouse ligger centralt och bra till på en av sidogatorna till Dorp Street, på kort gångavstånd till alla små butiker, restauranger m.m som finns i Stellenbosch. 
Värdparet Hunneyball- Marie (som är svensk) och Jim (som är sydafrikan men pratar bra svenska) är supertrevliga och man fattar genast tycke för dem och deras B&B.

Rummen är rymliga och fräscha med ganska mycket skandinavisk känsla.


Alla badrum är inte lika stora som detta, men ändå rymliga.


Till saken hör att jag och Fredric var själva där på en visning för lite drygt ett år sedan när guesthouset som var där tidigare, låg ute till salu, så vi vet vilken otrolig skillnad det är på stället nu, jämfört med då.

Som jag sa så är Marie och Jim perfekta värdparet och i sina nya roller verkar de ha hittat hem.



Marie älskar att laga mat och pyssla, och Jim har nyligen utbildat sig till lokalguide och erbjuder sina gäster  privata guidade turer i vindistrikten, men också lite längre bort när intresse finns.

Vi önskar paret all lycka till och hoppas och tror att de kommer ha fullt upp framöver!

Vill man ha ett prisvärt och centralt beläget boende i Stellenbosch så tycker jag detta är ett alldeles utmärkt alternativ.

Pris på Hunneyball House: Från R550 per person och uppåt.


tisdag 10 februari 2015

Grattis Fredric!

I förra veckan fyllde Fredric år och då passade vi på att äta frukost ute.

Vi är båda riktiga frukost-människor och sen Wilmer föddes så funkar det nästan bäst att åka iväg tidig förmiddag så det blev champagne-frukost på Long Table.

35-åringen


En Eggs Benedict slinker ju alltid ner... Den här gången beställde jag en vegetarisk variant med svamp. Fast var tvungen att beställa till lite bacon för säkerhets-skull (förstår inte att jag var vegetarian i 6 år).


 Och sedan vaknade lillfisen från sin förmiddags-lur, redo för mys och lek. Perfekt start på dagen helt enkelt!
Mina älskade killar!

Resten av dagen bestod mestadels av jobb. Är många som kontaktat oss för höstresor, men framförallt jul och nyårs-bokningar. Kul!


måndag 9 februari 2015

Rust En Vrede

Har en hel del bloggande att ta igen och vet inte riktigt vart jag ska börja eftersom vi haft minst sagt fullt upp senaste månaden, men varför inte börja med kvällen då vi bjöd Fredrics bror och nyblivna fru på deras bröllopspresent: nämligen en 6-rätters middag på Rust En Vrede.


Rust En Vrede är en vingård strax utanför Stellenbosch och förutom att de gör fantastiska (dock lite dyra) viner, så huserar gården en av Sydafrikas bästa restauranger.

   Resten av topp-10 listan på landets bästa restauranger 2014 hittar ni här. 

 Älskar bilresan till Rust En Vrede eftersom man kör igenom, i mitt tycke, några av de vackraste områdena vi har i vindistrikten. Speciellt på kvällen när solen är på väg ner och färgar bergen så vackert. Glömde som vanligt att fota, men har en gammal bild som kanske kan ge er lite feeling:





Det blev en mycket trevlig kväll och maten och servicen var jättebra, MEN jag tyckte jag saknade lite av WOW-faktorn som vi upplevt på de flesta andra topp-restauranger.




Men gott var det och eftersom det är så sällan vi går ut på "vuxenmiddag" nuförtiden, så var halva nöjet för oss att kunna sitta ner i lugn och ro och njuta av en hel måltid.

Wilmer? Ja, han var hemma med sin morbror och storkusiner och hade tydligen slocknat i Jannes famn ganska på direkten...
 

måndag 2 februari 2015

Lovar att detta blir sista bilderna från bröllopet...

För er som fortfarande orkar och vill se bilder från bröllopet, kan nu gå in och gotta er bland ett urplock av fotografens foton på hennes blogg HÄR.

Foto: Joanne Markland

Och skulle man själv bli sugen på att gifta sig i Sydafrika, så är detta självklart något vi kan hjälpa till med.
Vi har varit med och arrangerat ett flertal bröllop i Sydfrika under de senaste 5 åren och har kontakter för vigselförrättare, blommor, hår & make-up, fotograf m.m.

Det behöver naturligtvis inte vara ett stort bröllop, utan flera av bröllopsparen som anlitat oss tidigare, har velat smita iväg från all bröllops-hets och gift sig på tu man hand med oss som vittnen. Vi kan ordna med det mesta!

Och om det är någon som letar duktig fotograf så måste jag passa på och rekommendera Joanne som är helt fantastisk att jobba med. Henne hittar ni på www.joannemarkland.co.za