fredag 30 oktober 2009

Trevliga Guesthouse i Kapstaden

Har nyligen kommit i kontakt med ägaren av 2 jättefina 4 stjärniga design guesthouses i Kapstaden: Bickley House och Antrim Villa.


Svenska Jonas har precis som jag själv fastnat för Sydafrika och driver nu 2 guesthouses där nere samtidigt som han jobbar som guide, har företag i Sverige, flera inrednings projekt och en massa annat ..Driftig kille!






Bickley House ligger i Seapoint längs atlantkusten och Antrim Villa ligger i Three Anchor Bay vid foten av Signal hill och ca 10 min promenad från atlantkusten.




Båda dessa lägen är perfekt för den som inte vill vara mitt i centrum men ändå nära nog till alla attraktioner som Kapstaden har att erbjuda.




Dessutom berättade Jonas för mig att de nyligen blivit "Fair Trade certified" dvs rättvisemärkta, något som många strävar efter men inte alltid lyckas med så det ger jag de ett stort plus för, i ett land där tyvärr ofta arbetsförhållanden etc inte är de bästa.


Och Priset? Ca 1000kr/natt för ett dubbelrum. Helt ok tycker jag...

Boka kan man göra genom mig el direkt via deras hemsida.



torsdag 29 oktober 2009

Yes! Äntligen händer det nåt!

Har äntligen fått besked om resegaranti från Kammarkollegiet och nu ser det alltså ut som att jag kan börja sälja resor på riktigt :)
Så här kommer mitt visitkort se ut och nu är jag alltså igång på riktigt. Känns superkul och längtar efter att få sätta ihop en massa resor! Kommer även erbjuda några färdiga paket och kommer såklart smyglansera de här på bloggen.
Däremot har min gamla laptop krashat totalt så har ingen tillgång till internet på kvällarna så om det tar lite tid att svara på mail så vet ni varför...

tisdag 27 oktober 2009

Fler Sydafrika-bloggar

Har under det senaste året dykt upp flertalet intressanta Sydafrika bloggar så nu har jag lagt till några av dem i min blogglista för er som är nyfikna på hur svenskar som bor i Sydafrika har det.

Flera av dem har varit i kontakt med mig innan de flyttade ner och t ex Täby-Kapstaden och West Family bor bara ett stenkast från mitt gamla hem så känns lite surt att ha missat dem. Men jag kommer ju förhoppningsvis själv vara tillbaka om ett år och tills dess är det underbart att få läsa om välbekanta områden och aktiviteter och hur man som ny där nere upplever landet, människorna och kulturen.

söndag 25 oktober 2009

En ny hemsida om Sydafrika

Nu är den äntligen så gott som färdig. Min kompis hemsida om Sydafrika som ni hittar här . Fortfarande en del som behövs ändras och framför allt bilder som måste läggas till men tanken med sidan är att den ska svara på de flesta frågor man har som sydafrika resenär...

C, min kompis som gjort sidan, skulle ha kommit och hälsat på nere hos mig i Kapstaden i nästa vecka men eftersom jag inte längre är kvar så försöker jag nu febrilt hjälpa honom med boende etc men det har visat sig mycket svårare än jag trodde. Så om det finns någon vänlig själ där nere som läser detta som har en sängplats över...snälla hör av er. Tanken är att han ska vara ett par nätter i kapstaden området, sen dyka med vithajar, köra längs garden route och safari i Addo och sedan återvända mot Kapstaden och Kaphalvön. Han kommer vara i Sydafrika första 2 veckorna i November.

Känns så jäkla trist att jag inte får visa honom "mitt" Sydafrika men kan väl bara hoppas att han får en kanonresa i vilket fall som helst... Så som sagt, all gästfrihet skulle vara otroligt uppskattat.

tisdag 20 oktober 2009

Äntligen återhämtat mig...

...från 30-års festen. 3 dar senare typ. Märks att man blivit äldre ;)

Men trevligt var det och ska jag vara helt ärlig så var det trots att jag saknar Sydafrika något enormt, helt underbart att få fira med stor fest och alla nära och kära närvarande för en gångs skull.

Tror vi var ca 35 pers allt som allt och en helt fantastisk blandning av folk. Dök bl a upp gamla klasskamrater som jag inte träffat på nästan 15 år!

















onsdag 14 oktober 2009

Nytt namn

Behöver nytt namn till företaget som jag och en affärspartner håller på och startar i Sydafrika.

Tanken var att det skulle heta "Taste of South Africa" men finns ett företag redan så funkar inte så bra som jag velat..och nu har jag kört fast helt! Ett engelskt namn, gärna med South Africa i det..reserelaterat såklart...

Anyone?

måndag 12 oktober 2009

Snart så...

Kommer det lanseras en ny sida med lite nyttig information om Sydafrika som en vän till mig jobbat på ett tag nu.. Så håll utkik här...

I förra veckan hann jag mitt i allt kaos även bli gammal..Om nu 30 år räknas som gammal :) Spenderade hela dagen med att flytta och hela familjen kom ner hit och hjälptes åt och jag tror det var första födelsedagen jag firat i Sverige på nästan 10 år.. Och nu bor jag bara några hundra meter från min gamla lägenhet som jag hade då....ha ha..

På lördag blir det således 30 års kalas och jag ser verkligen fram mot att få träffa massa goa vänner från både när och fjärran!
Hämtar upp min goda vän M från Oslo på fredag då han flyger in från Helsingfors. Har inte träffat honom sedan hans korta besök i Kapstaden för snart 2 år sedan och sedan blir det fullt upp resten av helgen. Flera andra vänner som bokat in sig på hotellet här i Kil och vissa av dem har jag inte träffat på säkert 4 år..Kul!

fredag 2 oktober 2009

Hittat lägenhet

I veckan flyttar jag äntligen till något eget. Har hittat en liten etta i Kil, orten jag är uppvuxen i och tanken är att detta ska vara min svenska bas för ett tag framöver.
Har bestämt mig för att satsa en del på guidningen igen och då känns det onödigt att sitta och betala hög hyra om man befinner sig på resande fot mest hela tiden.

Har fått massa förfrågningar på skräddarsydda paket från läsare som sitter och planerar resor till Sydafrika så nu har jag bestämt mig för att smygstarta ett av mina projekt lite tidigare än planerat. Har nämligen tillsammans med en affärspartner även registrerat ett företag i Sydafrika och hade egentligen tänkt vänta ett tag med lanseringen av det tills det svenska företaget också kommit igång men när efterfrågan är stor så gäller det att haka på...

Samma koncept gäller här som med Sydafrikaexperten.
Skräddarsydda paket och framför allt resor med inriktning på mat och vin :)

Tanken är att dessa två företag ska fungera tillsammans och kanske en dag även nå den internationella marknaden. Vem vet? Just nu känns det väldigt spännande på alla sätt och vis...

Så nu i helgen ska jag göra en tripp till Åland där jag förhoppningsvis ska finna massa inspiration till nya hemsidan...jag och min kompis ska ha lite brain storming och bolla ideer.

Har dessutom fått ett intressant erbjudande om guide jobb för en av Sydafrikas största researrangörer så kan de fixa visum så kommer jag definitivt hoppa på det. Är en guidad tur i månaden som det handlar om vilket är ganska lagomt om jag vill ha tid över för mitt egna :)

Så just nu känns detta som starten på något riktigt kul!