lördag 24 maj 2008

Kanada el Sverige???

Sitter hemma i lght och vantar nervost pa ett samtal fran Kanada. Scenic, australiensiska bolaget jag guidade for bada i Kanada och Norge horde namligen av sig haromdagen och undrade om jag skulle vara sugen pa att guida en tur i Kanada nasta vecka!!!
Sjalvklart sa jag ja eftersom det vore superkul att fa aka till Kanada igen plus att det ju alltid ar bra med lite extra pengar, sa nu sitter jag alltsa har och vantar pa besked om det blir nagon resa el ej. Eftersom jag har en bokad resa hem till Sverige och absolut vill hem en svang i sommar sa maste de hitta en biljett fran Kapstaden-Vancouver och sen tillbaka till Kapstaden via Sverige..Inte det lattaste med kort varsel antar jag. Om resan blir av sa kommer jag flyga redan nu pa mandag (34timmars flyg!) for att landa i Vancouver pa tisdagen och borja turen i en annan stad pa torsdagen.. Lite hektiskt med andra ord och lite nervos over att guida efter att inte har varit i landet pa 2 ar och glomt bort all fakta men det far jag val plugga pa planet isafall...

Men, vi far se..jag haller tummarna iallafall och hoppas..I vilket fall som helst sa blev jag oerhort smickrad av att bara bli tillfragad..maste ha gjort hyfsat bra ifran mig foregande sasonger for att de ska vara villiga att flyga mig over halva jordklotet for en tur el? Kanske ar de bara super desperata..vad vet jag?

fredag 16 maj 2008

Hemmakär

Detta är första helgen på 7 veckor som jag kommer vara i min egna lägenhet. Ska bli såååå skönt att göra absolut ingenting!

Hela april var jag antingen inne i stan hos tjejerna el på resande fot.

Har blivit fruktansvärt hemmakär sen jag flyttade hit. Så planen är följande: Helghandla och ta en rikki (pyttebus/taxi) hem, städa, tvätta och allt det andra nödvändiga och sen bara slappa, ta långa promenader, läsa en bok och kolla på de sista avsnitten av House som en kompis har bränt åt mig..Yes! Längtar!!! Börjar man bli gammal må tro?

Ahhh..just det..fick lite goda nyheter igår...Volvon som är på lagning borde vara färdig på tisdag så snart kommer jag äntligen ha en bil igen :)
Körde ju runt i en gammal Toyota cruiser ett tag men chefen har behovt den senaste veckorna så för tillfället är det alltså bussar, tåg och promenader som gäller... iochförsig superbra eftersom det tvingar mig till åtminstone 40 min promenad till och från jobbet men ska bli jädrans skönt att kunna handla, åka och träffa vänner, bio etc igen..

Ha en skön helg allihopa!

torsdag 15 maj 2008

Indaba-slutet för min lever?


Indaba kan jämföras med göteborgs TUR mässa och hålls i Durban varje år. Durban ligger i öst, är sydafrikas näst största stad och har tillskillnad från Kapstadens medelhavsklimat istället liknande väder som Dubai med MYCKET hög luftfuktighet.
Iochförsig börjar de gå mot vinter så riktigt illa var det kanske inte men har som jag påpekat tidigare svårt för det där klibbiga.

Och vad ska jag säga om Indaba?... Kan egentligen samanfattas av att min lever fortfarande försöker återhämta sig och att jag motvilligt lovat den ett par veckors semester från allt vad alkohol heter. Har helt enkelt blivit lite för mycket av det goda sista månaden och känner att jag vill rensa kroppen. Så vi får se.. Ni som varit här nere på besök vet ju vad många lockelser det finns och vad svårt det är att motstå en bira el två...el varför inte tre?.

Mitt första test blir ikväll då jag ska på middag hemma hos Anki och Akim och resten av gänget som vi festade ihop med i Indaba. Blir ett prov på min karaktär... Any bets?

torsdag 8 maj 2008

Band som ger bort sin musik gratis...


tycker vi självklart om. Nine Inch Nails, ett band som jag lyssnat en hel del på genom åren (ok, mamsen, ingen musik för dig utan sån skrikig industriell rock) har i veckan släppt sitt nya album "the slip" på sin hemsida och vem som helst får ladda ner det...gratis!
Fattar ni hur putt man blir på Sydafrikas outvecklade internet system när man bara har 500Mb man kan använda upp varje månad..Suck!

Tycker iallafall att det är ett ganska så smart drag av killarna att ge bort musiken och istället hoppas dra in pengar på biljettintäkter och annat. Och sen när väl albumet släpps "på riktigt" i juli så lär väl många inbitna NIN fans köpa en hard copy i vilket fall som helst el?

Anyway, om någon har laddat ner albumet så skriv gärna vad ni tycker.

www.nin.com

onsdag 7 maj 2008

brrrrr..hösten är definitivt här

Var jättefint hela helgen med 25 grader och strålande sol och igår slog det om..och det med råge! Låg sömnlös hela natten på grund av blåsten och fick raskt försöka hitta ett par långbyxor och tjock tröja på morgonen när jag insåg att regnet öste ner! Så jag antar att hösten definitivt är på ingång. Har absolut ingenting mot kylan, men hoppas bara vinden försvinner så småningom.

Så nu är det dags att köpa element till lägenheten. I Sydafrika precis som de andra flesta länder jag bott i, har man fortfarande inte insett isoleringens magiska effekter eller dubbla glas i fönstren så här har jag en ca 3 cm glipa längst ner på ytterdörren som ju gör att det blåser rakt igenom hela lägenheten! Finns heller inga element el central värme utan de flesta köper mindre eldrivna element el gas värmare till vintern. Så jag står nu och väger mellan dessa två alternativ. Gas värmer självklart upp snabbare och är billigare men eftersom jag inte betalar för min el så skulle ett el element oxå funka... Men då måste man även komma ihåg att vi har ständiga elavbrott att räkna med oxå..så nej, det lutar mot gas trots allt.

Till helgen ska jag och cheferna upp till Durban för "Indaba", den årliga turism mässan. Liknar TUR mässan som vi har hemma i g-borg och ska bli jättekul för mig att kunna knyta fler kontakter och hitta nya hotell som vi kan använda etc nu när jag fått mer ansvar på kontoret och kommer sköta ruljansen i sig nästa säsong.

lördag 3 maj 2008

Semester i Dubai

Precis kommit tillbaka från Dubai efter en 10 dagars semester. Detta kommer nog som en nyhet för de flesta av er och det beror helt enkelt på att hela resan var en överraskning för en av mina goda vänner Oskar som fyllde 30.
Var snack tidigare om att jag kanske skulle ha stannat till i Dubai på väg hem till Sverige och sen trodde jag under en tid att det inte skulle bli nåt Sverige så då kollade jag på andra alternativ och fastnade för följande:

Jag och Chrille sitter på messenger och han som oxå skulle hälsa på oskar för hans födelsedag frågar om jag ändå inte ska hänga på. Jag kollar flygen och det visar sig att Emirates precis börjat flyga direkt flyg Kapstaden-Dubai, och detta till ett mcyket rimligt pris så jag bokar!

Jag menar, jag har en hel massa semester att ta ut..inget sverige besök så varför inte hälsa på goda vänner??...(är massa gamla skolkompisar från australien tiden som jobbar i Dubai.

Var jättesvårt att hålla masken för Oskar under månaden som gick men så småningom landade jag alltså i ett 30 gradigt Dubai med Loella,en annan god vän från australien tiden som mötte upp mig och som jag sen skulle tillbringa en supertrevlig vecka hos.

Dubai är en väldig kontrast mot Kapstaden på många sätt. Klimatet är jämfört med det torra Sydafrika väldigt fuktigt och även om det inte hunnit bli sommar än med temp över 40 så var de 30-35 graderna som vi hade ganska jobbiga för någon som inte är van vid luftfuktigheten.
Staden i sig är en enorm byggarbetsplats med sand åt alla håll. Otroligt maffiga och snygga byggnader iochförsig och antalet 5 stjärniga hotell som redan är igång och som planeras får en att häpna.
Allt är väldigt modernt och påminner ofta om livsstilen i USA där man skulle vara handikappad utan bil och shoppingmalls.
Shoppingkomplexen är ENORMA och en av de har t om en inomhus skidbacke med sittlift! bissart! och det är väl egentligen ordet jag skulle beskriva Dubai med.
Skulle aldrig bosätta mig där själv men hade en helt fantastisk semester!!!

Låg vid poolen på dagarna och jobbade på solbrännan och umgicks med kompisar på kvällarna..väldigt avkopplande!
Blev tyvärr inte speciellt många foton av Dubai som stad pågrund av diset som gjorde att man knappt såg byggnaderna på långt håll men ska lägga till de få foton jag tog under nästa vecka.

Så nu är jag tillbaka hemma i Kapstaden och tyvärr har hösten hunnit hit under tiden som jag var borta. Fortfarande varmt och skönt på dagarna (23-24 grader) men desto kallare på nätterna.
Var en superskön känsla när planet landade och synen av alla bergen och havet fick mig att känna mig hemma! första gången jag kännt mig så här rotad..Skönt!

Har knappt en månad att jobba nu innan det återigen blir dags för semester och en resa till Sverige! Hade ju som sagt lagt ner iden på att åka till Sverige i år men sen fick jag flygbiljetten av jobbet som bonus så kommer vara i Sverige de 3 första veckorna i Juni och har inga planer alls förutom att umgås med familjen (speciellt lillplutten) och hinna träffa en del vänner. Och en svensk midsommar dessutom! Var inte igår..